News Flash:

Cum alegem alimentele pentru gratar

27 Decembrie 2017
1510 Vizualizari | 0 Comentarii
gratar

Multi nutritionisti recomanda sa mancam mai degraba carne la gratar decat prajita in mult ulei, dar stii ca si asa trebuie sa stii cum sa alegi alimentele si cum le prepari ca sa nu devina toxice pentru organism? Alimentele trebuie alese cu grija si trebuie sa evitam sa cada grasime peste carbuni, deoarece au loc reactii chimice toxice care vor intra in carne.

Daca tii cont de sfaturile urmatoare, vei gati la gratar cele mai sanatoase alimente:

Carnea tocata
Nu recomand alt tip de carne tocata decat cea de vita sau de curcan. Este mult mai sanatoasa si contine doar 7% grasimi. Grasimile saturate trebuie sa fie neaparat intr-o cantitate mica, altfel este daunator atat pentru colesterol cat si pentru silueta.

Carnea de vita
Problema este reprezentata de faptul ca unele vaci sunt hranite cu porumb injectat sau chiar ele au fost injectate cu hormoni de crestere sau antibiotice. Va recomand sa cumparati carne de vita doar de la surse de incredere, unde vacile au crescut cu iarba nepoluata. Nu aveti idee cat este de nociv pentru sanatate sa faceti la gratar o carne plina de hormoni si substante toxice.

Cum sa pregatesti in mod sanatos carnea la gratar

Pestele
Trebuie sa fie nelipsit in orice dieta si nu doar pentru ca tine sub control kilogramele si ca ajuta la slabit, ci si pentru ca este foarte sanatos pentru sanatate, datorita continutului de Omega-3 si acizi grasi. Daca vreti sa gatiti somon, de exemplu, optati pentru cel prins in ape nepoluate. Cei care sunt crescuti la ferme au in mod cert continut de substante toxice. Daca vreti sa alegeti o dieta sanatoasa, cu siguranta dieta cu peste este cea mai potrivita. Este destul de satioasa si gustoasa si se recomanda pentru ca nu produce carente de vitamine si minerale. Incearca sa consumi doar tipuri de peste slab si cu putine calorii, precum creveti, hering, pangasius, pastrav si fructe de mare. Este pacat sa faceti dintr-un aliment atat de sanatos ceva atat de nociv, asa ca grija mare la preparare.

Legumele
Ce poate fi mai gustos la gratar decat legume precum vinetele, ciupercile, ceapa, ardeii si sparanghelul? Nu uitati sa utilizati un cos special pentru legume ca altfel se vor scurge pe carbunii incisi si se produc reactii chimice pe care le vei lua din consumarea legumelor.

Porumbul
Porumbul este minunat la gratar. Este la fel de gustos ca si cel fiert, dar conteaza foarte mult cum il preparati ca sa nu fie toxic. Se recomanda sa puneti pe gratar cu tot cu foi porumbul ca sa evitati arderea lui si sa-l lasati 15-20 de minute.

Sosurile si marinatele
Evitati mereu sosurile si marinatele pline de aditivi si conservanti, sirop de de porumb si arome artificiale. Ori le faceti in casa, ori cumparati din supermarket doar produse din ingrediente naturale.

Orice ati alege sa consumati pe gratar ca tip de carne, este indicat sa aveti drept garnitura salate detoxifiante pentru ficat. Este si asa destul de greu pentru ficat sa elimine toxinele, asa ca ii puteti da o mana de ajutor. Aceste salate sunt usor de facut si foarte gustoase. Trebuie doar sa aveti imaginatie. Trebuie sa utilizati in special ingrediente detoxifiante pentru organism cum sunt:
- sfecla rosie
- quinoa
- salata de varza
- spanac
- avocado
- varza kale
- migdale
- conopida
- broccoli


Carnea la gratar poate fi foarte periculoasa. Iata cum gatesti sanatos un gratar de miel

Nu uitati pentru dressing sa folosinti ierburi aromatice. Sunt naturale si mult mai sanatoase decat sosurile pline de aditivi din supermarket si va ajuta sa slabiti si 4-5 kilograme, daca le puneti mereu peste mancare. Poate nu stiati, dar exista si o dieta cu ierburi aromatice. Nu strica sa o pui in aplicare. Se preteaza pe orice regim alimentar.

Dupa un gratar pe cinste, nu uitati cat este de important sa consumati lichide. Cu o jumatate de ora inainte de gratar, dar si dupa ce ati mancat. Va ajuta sa nu mancati prea mult si cu prea multe calorii, ajuta la digestie si la eliminarea toxinelor. Plus de asta va hidratati intr-un mod delicios, consumand sucuri naturale detoxifiante. Va trebuie un blender si fructele si legumele preferate.


legumele porumbul
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006108 (s)