News Flash:

Cutremur puternic simulat la Resita. Cum gestioneaza ISU aceasta situatie de criza

5 Iunie 2018
1080 Vizualizari | 1 Comentarii
isu

 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Semenic" al judetului Caras-Severin organizeaza si desfasoara miercuri, incepand cu ora 10,00, un amplu exercitiu de cooperare pentru gestionarea unei situatii de urgenta generata de producerea unui seism. 

'Conform scenariului exercitiului, epicentrul seismului va fi localizat in apropiere de municipiul Resita. Intensitatea cutremurului, estimata din observatii, va fi destul de puternica. Cutremurul va dura aproximativ 15 secunde si va fi urmat de doua replici de 3,9, respectiv 3,2 grade pe scara Richter, cea mai afectata fiind localitatea Resita. In urma producerii cutremurului se vor inregistra avarii la retelele de electricitate, apa, canalizare si vor fi afectate mai multe imobile, dintre care si Palatul Administrativ si Primaria Resita, unde se vor prabusi elemente de mobilier peste cateva persoane din cladire', se arata intr-un comunicat remis de ISU 'Semenic' al judetului Caras-Severin. 

Obiectivele acestui tip de exercitii sunt, printre altele, exersarea si mentinerea cooperarii intra si interinstitutionale si antrenarea tuturor structurilor cu atributii in gestionarea situatiei de urgenta produse, precum si perfectionarea pregatirii efectivelor in executarea operatiunilor de interventie specifice misiunilor in cazul producerii seismelor. 

Potrivit reprezentantilor ISU 'Semenic', pe parcursul exercitiului se vor urmari antrenarea personalului propriu si a celorlalte forte cu care se coopereaza in vederea gestionarii unei situatii de urgenta in care sunt implicate victime multiple si personal de interventie numeros apartinand mai multor structuri, modalitatile de alertare a structurilor vizate si timpii de reactie corespunzator registrului de riscuri si capabilitati judetean. 

Pentru gestionarea acestei situatii, vor coopera si colabora Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Semenic" al judetului Caras-Severin, Institutia Prefectului - judetul Caras-Severin, Consiliul Judetean Caras-Severin, Primaria Municipiului Resita, Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta al Municipiului Resita, Politia Locala a municipiului, Directia de Sanatate Publica din Caras-Severin, Unitatea de Primiri Urgente Resita, Serviciul Judetean de Ambulanta, Societatea de Cruce Rosie - Filiala Caras-Severin, Serviciul Judetean Salvamont - Salvaspeo, Inspectoratul de Politie Judetean, Inspectoratul de Jandarmi Judetean, Inspectoratul Judetean in Constructii Caras-Severin, operatori economici - furnizori de utilitati. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1157 (s) | 32 queries | Mysql time :0.007154 (s)