News Flash:

CUTREMUR puternic in Indonezia! Seismul cu magnitudinea de 6,4 grade a lovit insula turistică Lombok: Cel putin 10 oameni au murit I FOTO, VIDEO

29 Iulie 2018
1315 Vizualizari | 0 Comentarii
indonesia quake july18

Un cutremur puternic s-a produs duminica dimineata in insula Lombok din Indonezia, o polulara destinatie turistica. In urma seismului de 6,4 grade magnitudine si-au pierdut viata cel putin 10 persoane.
Cutremurul cu magnitudinea de 6,4 grade a avut loc in insula indoneziana Lombok,  duminica, la ora locala 7.00 (00:00 GMT). Insula atrage turisti din intreaga lume si se afla la aproximativ 40 km la est de Bali, relateaza BBC.

Multe cladiri au fost distruse si zeci de persoane au fost ranite, spun oficialii.

Potrivit Institutului Geologic American (USGS), epicentrul cutremurului a fost inregistrat la 50 km  nord-est de orasul Mataram, in nordul insulei Lombok.
Seismul a fost urmat de mai mult de 60 de replici, unele din ele ajungand la o magnitudine de 5,7.

"Aproximativ 40 de persoane sunt ranite si zeci de case au fost afectate", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtator de cuvant al Agentiei indoneziene pentru dituatii de urgenta.

"Estimam ca numarul victimelor va continua sa creasca, nu avem inca toate datele. Accentul se pune acum evacuarea si salvarea oamenilor. Unii dintre cei raniti sunt inca tratati la clinici", a adaugat oficialul.

"Cutremurul a fost foarte puternic ... si toata lumea a intrat in panica. Am fugit toti afara", a povestit unul dintre localnici pentru AFP. "Toti vecinii au fugit afara din case, iar electricitatea a fost taiata brusc", a adaugat el.

Indonezia este situata in zona activa geologic numita Cercul de Foc al Pacificului, aici inregistrandu-se un numar mare de seisme si eruptii vulcanice.

Vezi VIDEO pe Mediafax

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1268 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006660 (s)