News Flash:

Cum va fi vremea in fiecare regiune a tarii in urmatoarele doua saptamani

28 Noiembrie 2016
1238 Vizualizari | 0 Comentarii
vreme frumoasa
Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.
BANAT

In prima saptamana din intervalul de prognoza, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit in aceasta perioada. In medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 2 si 6 grade si minimele intre -4 si 2 grade.


Pe parcursul celei de-a doua saptamani, o usoara incalzire a vremii se va concretiza prin valori termice diurne, in general, peste cele specifice perioadei si nocturne in jurul celor normale. Ziua vor fi temperaturi medii intre 5 si 7 grade, iar noaptea de -2...-1 grad.


Precipitatii vor fi posibile in cea mai mare parte a timpului, cu probabilitate mai mare de semnalare in intervalele 1-3 decembrie si 6-11 decembrie, cand, vor fi moderate si insemnate cantitativ.


CRISANA

Vremea va fi mai rece decat in mod normal la sfarsit de noiembrie si prima decada a lunii decembrie. In medie, pe parcursul primei saptamani vor fi maxime intre 2 si 4 grade si minime intre -6 si 1 grad. Valorile termice diurne, din ultima saptamana, vor fi apropiate de cele climatologic specifice perioadei.


Mediile celei de-a doua saptamani vor fi de 3...4 grade, pentru temperaturile maxime si -5...-2 grade, pentru cele minime.


Precipitatii vor fi posibile in cea mai mare parte a intervalului, cu probabilitate mai mare de semnalare in intervalele 1-3 decembrie si 5-11 decembrie, cand vor fi moderate si insemnate cantitativ.TRANSILVANIA

Regimul termic din prima sapamana de prognoza va fi in jurul celui normal la valorile nocturne si sub acesta la cele diurne. In medie, maximele vor fi cuprinse intre -1 si 2 grade, iar minimele intre -8 si 0 grade.


Pe parcursul celei de-a doua saptamani, majoritatea temperaturilor vor fi usor mai mari decat cele climatologic specifice peroadei, adica maxime cuprinse intre 1 si 3 grade si minime intre -7 si -4 grade, mediate pe regiune.


Precipitatiile vor fi prezente in cea mai mare parte a timpului, iar probabilitatea de semnalare a acestora, moderate si insemnate cantitativ, va fi mai ridicata in intervalele 1-3 decembrie si 5-11 decembrie.


MARAMURES

Vremea va fi mai rece decat in mod normal in aceasta perioada, pe intreg intervalul de prognoza. In medie, in prima saptamana, temperaturile maxime se vor incadra 0 si 2 grade si minimele intre -7 si 0 grade, iar in saptamana a doua vor fi maxime de 1...2 grade si minime intre -5 si -3 grade.


Precipitatii vor fi in cea mai mare parte a timpului, mai consistente in intervalele 1-3 decembrie si 4 -11 decembrie.


MOLDOVA

In prima saptamana, valorile termice diurne vor fi mai scazute decat cele specifice perioadei, iar cele nocturne, mai ridicate. In medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 1 si 4 grade, iar cele minime intre -5 si 1 grad.


In saptamana a doua, variatiile de temperatura nu vor fi semnificative de la o zi la alta si de la o noapte la alta; majoritatea valorilor diurne se vor situa in jurul celor normale pentru prima decada a lunii decembrie, iar cele nocturne vor fi in general mai ridicate. In medie pe regiune, maximele vor fi cuprinse intre 2 si 4 grade, iar minimele vor fi de -3...-4 grade.


Vor fi precipitatii in cea mai mare parte a intervalului, in general slabe, exceptand perioada 6-11 decembrie cand vor deveni mai consistente.


DOBROGEA

Regimul termic va fi in scadere pana la sfarsitul acestei luni, apoi va creste usor, insa incepand din 5 decembrie, variatiile de la o zi la alta si de la o noapte la alta nu vor fi semnificative.


La inceputul si sfarsitul primei saptamani, valorile diurne vor fi apropiate de cele normale la final de noiembrie si inceput de decembrie si mai scazute decat in mod normal, in aceasta perioada, in restul timpului; valorile nocturne, preponderent negative, se vor situa sub cele specifice perioadei, exceptand prima zi, cand vor fi mai ridicate. In medie, maximele se vor incadra intre 1 si 7 grade, iar minimele vor scadea de la 7 grade in dimineata zilei de 28 noiembrie, pana la -3 grade in ultima zi a acestei luni, apoi vor creste pana in jurul a -1 grad.


In cea de-a doua saptamana, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit, indeosebi in cursul noptilor si al diminetilor. Media, pe regiune, va fi de 5...6 grade la maxime si de 0...1 grad la minime.

Probabilitatea pentru precipitatii, in general slabe, va fi mai ridicata in perioada 6-11 decembrie, in restul timpului acestea fiind posibile doar trecator.


MUNTENIA

In ultimele zile de noiembrie, vremea se va raci. Apoi, temperatura aerului va creste usor. In prima saptamana din intervalul de prognoza, in medie, maximele vor fi cuprinse intre 3 si 7 grade, mare parte dintre acestea apropiate de cele specifice perioadei. Temperaturile minime, mai coborate decat in mod obisnuit, preponderent negative, se vor incadra, in medie, intre -6 si -2 grade, exceptand prima dimineata cand va fi mai cald (in jur de 3 grade).


Pe parcursul celei de-a doua saptamani, media regionala a temperaturilor maxime va fi de 5...6 grade, iar a celor minime de -3...-2 grade, in general mai mari decat cele ce ar fi normale.


Vor fi conditii de precipitatii in aproape fiecare zi, dar probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai ridicata in intervalul 6-10 decembrie.


OLTENIA

In cea mai mare parte a timpului, vremea va fi mai rece decat in mod obisnuit. Doar valorile nocturne din perioada 5-11 decembrie vor fi in jurul celor specifice perioadei. In prima saptamana se vor inregistra, in medie, maxime cuprinse intre 3 si 7 grade si minime intre -6 si 3 grade.


Pe parcursul celei de-a doua saptamani, in medie, temperaturile maxime se vor incadra intre 3 si 6 grade, iar temperaturile minime intre -3 si -1 grad.


Vor fi posibile precipitatii in cea mai mare parte a timpului, in general slabe cantitativ. Probabilitatea de semnalare a acestora va fi mai mare in intervalele 28-29 noiembrie, 1-2 decembrie si 6-10 decembrie.


LA MUNTE

Vremea va fi mult mai rece decat in mod obisnuit, in aceasta perioada. Pe intreg intervalul, valorile termice vor fi negative, atat in cursul noptilor cat si in cursul zilelor, mai scazute in prima saptamana cand, in medie, maximele se vor incadra intre -4 si -8 grade, iar minimele intre -13 si -6 grade.


In cea de-a doua saptamana vor fi valori ale temperaturilor maxime de -3...-2 grade, iar cele minime se vor situa in jur de -6 grade.


In cea mai mare parte a timpului va ninge, iar ninsorile pot fi mai consistente, cel mai probabil, in perioadele 1-3 decembrie si 5-11 decembrie.

banat crisana transilvania maramures moldova dobrogea muntenia oltenia
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005234 (s)