News Flash:

Taberele scolare din Timis nu au cabinet medical, au constatat inspectorii DSP

2 Septembrie 2017
1018 Vizualizari | 0 Comentarii
tabara cheversu mare
Inspectorii Directiei de Sanatate Publica (DSP) Timis au constatat, în urma controalelor efectuate, că cele două tabere scolare din judeţ nu au cabinet medical, iar la una dintre ele apa era neconformă standardelor şi a fost dat termen pentru remedierea deficienţei. 

''În urma controlului s-a constatat că centrul de vacanţă de la Poieni Strâmbu nu dispune de cabinet medical. (...). La recontrolul din iulie s-a constatat că se face monitorizarea calităţii apei potabile prin examene fizico-chimice şi microbiologice pe perioada funcţionării celor două tabere. În urma monitorizării, a rezultat că sursa de apă de la forajul centrului de vacanţă este neconformă'', au anunţat în colegiul prefectural de joi reprezentanţii DSP Timiş. 

Pentru nereguli s-au aplicat sancţiuni şi s-a recomandat ca până la remedierea situaţiei să fie folosită numai apă îmbuteliată. 

Săptămâna trecută, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Timiş, care administrează taberele şcolare din judeţ, a informat DSP că situaţia a fost remediată prin achiziţionarea de filtre şi montarea lor. 

''În tabăra de la Chevereşu Mare inspectorii au constatat că sunt respectate prevederile legislative în vigoare, cu excepţia faptului că nu este asigurat în întregime perimetrul de protecţie a taberei şi nu dispune de cabinet medical'', au precizat cei de la DSP Timiş. 

Pe de altă parte, inspectorii DSP Timiş au controlat 51 de unităţi de turism (29 de hoteluri, 1 motel şi 21 de pensiuni), din iunie până în prezent, fiind vizate respectarea normelor conforme a spaţiilor de cazare, a blocurilor alimentare şi de servire, ventilaţia, aprovizionarea cu apă potabilă rece şi caldă etc. 

''Pentru neconformităţile identificate s-au acordat termene de remediere şi au fost aplicate nouă sancţiuni, din care trei avertismente şi şase amenzi contravenţionale, în valoare totală de 7.000 de lei'', spun medicii DSP Timiş. 

Sancţiunile s-au aplicat pentru utilaje frigorifice fără termometru şi termogramă, lipsa probelor alimentare timp de 48 de ore, biocide expirate, biocide insuficiente cantitativ, neefectuarea de reparaţii pentru buna funcţionare a unităţilor de folosinţă publică. AGERPRES

tabere scolare
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006311 (s)