News Flash:

Cros, spectacole si dresaj canin de Ziua Europei. Programul complet al manifestarilor

9 Mai 2022
135 Vizualizari | 0 Comentarii
Flag of Europe

Ziua Europei va fi marcata la Timisoara printr-o serie de evenimente care debuteaza duminica si se incheie vineri.
 
 
9 mai nu este doar ziua Uniunii Europene, ci si Ziua Independentei de Stat a Romaniei.

Duminica, 8 mai, in Parcul Copiilor, va avea loc Crosul Europei. Participantii se pot inscrie de la ora 9, iar startul se va da la ora 10.

In acelasi loc, de la ora 10, vor avea loc ateliere de personalizare tricouri si adidasi cu artistele vizuale Livia Mateias si Olivia Turcanu. Participarea este gratuita, iar cei interesati trebuie sa-si aduca articolele necesare.

Urmeaza, de la ora 11:30, o sesiune de intrebari si raspunsuri cu multiplele campioane olimpice la atletism Maricica Puica si Anisoara Cusmir Stanciu (presedintele Federatiei Romane de Atletism).

De la ora 12:30, cei prezenti in Parcul Copiilor vor putea asista la o prezentare de adidasi si tricouri pictate manual.

Urmeaza, la ora 13:30, „Eurohope”, spectacol realizat de Asociatia Teatrul pe Rotisi Clubul de Dans Sportiv Magnum.

La ora 14 vor fi premiati participantii la cros.

Tot duminica, insa in Piata Unirii, de la ora 17, Ansamblul Timisul va sustine reprezentatia „Calator printre stele”.

„Spectacolul este imaginat sub forma unei calatorii, ale carei personaje sunt actori profesionisti, prin dialogul carora se descopera publicului informatii interesante despre tarile Uniunii europene, alternate cu fragmente muzicale specifice acestor tari interpretate live de orchestra Ansamblului Timisul”, a precizat Camelia Mingasson, directorul Casei de Cultura a Municipiului Timisoara.

Luni, manifestarile debuteaza in Piata Libertatii de la ora 11 cu un ceremonial militar si religios dedicat Zilei Independentei de Stat a Romaniei, Zilei Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite si Zilei Europei.

Intre orele 11:30 la 14, se pot vizita pavilioanele consulatelor si ale aparatelor Prefecturii Timis.

De la ora 11:30, sunteti invitati sa vedeti exercitii de dresaj canin, disciplina canina si exercitii de interventie canina.

Urmeaza, de la ora 12:15, un recital al cvintetului de alamuri de la Filarmonica „Banatul”.

„Unitate in diversitate”, spectacol coordonat de Inspectoratul Scolar Judetean Timis, incepe la ora 12:40.

De la ora 13, vor avea loc demonstratii sportive.

Manifestarile din Piata Libertatii se incheie cu muzica europeana interpretata de Orchestra Liceului de Arta „Ion Vidu”, de la ora 13:30.

De asemenea, intre 10 si 13 mai, la cateva scoli din cartierele Timisoarei, Ziua Europei va fi marcata prin sesiuni de intrebari si raspunsuri cu copiii, pe tema „Cum traim in Europa unita astazi?”. Vor avea loc si demonstratii ale ISU si Jandarmeriei.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 33 queries | Mysql time :0.046402 (s)