News Flash:

Credit de 200 de milioane de lei, aprobat de alesii judeteni, pentru proiecte de infrastructura

21 Ianuarie 2014
1035 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va contracta un credit rambursabil de 200 de milioane de lei (aproape 45 de milioane de euro) care va fi folosit pentru realizarea unor proiecte de investiţii, prioritare fiind cele de infrastructură şi în special reabilitarea unor drumuri care au o însemnată importanţă economică şi turistică.

Pe lista proiectelor de investiţii se mai regăsesc, printre altele, finalizarea lucrărilor de restaurare a Castelului Huniade (Muzeul de Istorie al Banatului) şi realizarea Parcului Tehnologic pentru Energie Alternativă. 

'Având în vedere constrângerile bugetare cauzate, în principal, de creşterea continuă a cheltuielilor de capital, a investiţiilor în derulare sau noi, care se implementează pe anii viitori sau cele aferente cofinanţării unor proiecte care beneficiază de finanţări din fonduri europene, CJ Timiş poate asigura sumele necesare doar prin contractarea unui nou credit bancar', a argumentat, marţi, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

Consilierul Alain Rus (PDL), preşedintele Comisiei de Relaţii şi Cooperare Interne şi Externe a CJ Timiş, a propus, în cadrul şedinţei forului judeţean, la dezbaterea acestui punct, un amendament prin care să se specifice ca banii să fie utilizaţi 'doar pentru proiectele deja aprobate, pentru a nu îndatora administraţiile judeţene viitoare la credite angajate de actuala administraţie'. Amendamentul său a fost respins prin votul plenului CJ Timiş. 
Reprezentanţii Consiliului Judeţean au discutat luna trecută cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) despre posibilitatea angajării unui credit de 200 de milioane de lei, care ar urma să fie investit în câteva proiecte majore de infrastructură.

De anul acesta, Ministerul Finanţelor nu mai acceptată proiecte care să fie finanţate multianual.

Administraţia judeţului mai are 34 de milioane de lei de achitat la nivelul unităţilor administrative, pentru proiecte începute anul trecut. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1079 (s) | 33 queries | Mysql time :0.034596 (s)