News Flash:

BCR a ieftinit creditele in lei cu pana la un punct procentual

20 Ianuarie 2014
993 Vizualizari | 0 Comentarii
BCR a ieftinit luni creditele în lei, reducând dobânzile la creditele ipotecare cu maxim un punct procentual la dobânda fixa pe primii trei ani si venituri încasate în conturile bancii, iar la Prima Casa cu cel mult 0,5 puncte, dar si la creditele de nevoi personale cu circa un punct procentual.
"Cu un nivel al ratelor dobânzilor aflate la un minim istoric, vedem o excelenta oportunitate de a sprijini economia cu credite avantajoase", a declarat într-un comunicat Andrew Gerber, director Produse Retail în cadrul BCR.
Astfel, pentru creditele ipotecare cu dobânda fixa, nivelul acesteia a fost redus cu un punct procentual, la 5,25% pe an pentru clientii care îsi încaseaza salariul în cont la BCR, iar pentru cele cu dobânda variabila pe toata perioada, marja bancii este diminuata cu 0,4 puncte procentuale, dobânda pornind de la 5,49% pe an.
Costul împrumuturilor acordate în cadrul Programului Prima Casa a fost micsorat prin majorarea bonusului de dobânda acordat clientilor care îsi încaseaza / vor încasa salariul la BCR, de la 0,2% la 0.5%, dobânzile pornind de la 4,44%.
Noile dobânzi tin cont de istoricul de creditare, comportamentul tranzactional cu banca, vechime si continuitatea în munca a clientului.
La împrumuturile de nevoi personale, noile dobânzi variaza între 8,6% si 9,9% pe an, anterior acestea pornind de la 9,5% pe an.
"Subliniem faptul ca noile preturi ale creditelor de nevoi personale în lei vor asigura accesul la dobânzi de sub 10% pe an pentru aproximativ 80% dintre clientii nostri", a afirmat Andrew Gerber.
BNR a scazut, în ultima sedinta de politica monetara, dobânda cheie de la 4% la 3,75%, un nou minim record, si a redus ratele rezervelor minime obligatorii constituite de banci de la 15% la 12% la lei si de la 20% la 18% la valuta.
Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat la conferinta de dupa sedinta de politica monetara ca banca centrala are spatiu de relaxare a politicii monetare, având în vedere nivelul înca ridicat al ratelor rezervelor minime obligatorii si rata dobânzii de politica monetara, dar deciziile vor viza preponderent contextul economic intern. Mediafax.ro

bcr prima casa
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1221 (s) | 33 queries | Mysql time :0.042000 (s)