News Flash:

Aeroportul Timisoara ramane fara pasageri

18 Ianuarie 2014
1268 Vizualizari | 0 Comentarii
Potrivit unui bilant dat publicitatii, joi, de Aeroportul International Timisoara, anul trecut au fost înregistrati 757.096 de pasageri. Numarul este semnificativ mai mic decat în 2011, cand pe Aeroportul din Timisoara se înregistrau aproape 1,3 milioane de pasageri.
„O conjunctura nefavorabila pentru aeroport a constituit-o declinul volumului de trafic al companiei Carpatair în Romania, ceea ce a afectat negativ volumul de pasageri si veniturile aeroportuare, în conditiile în care Timisoara reprezenta în trecut baza de operare a companiei aeriene”, se arata în documentul precizat.
De altfel, compania aeriana Carpatair mai detine un procent de doar 14 la suta din numarul total de pasageri de anul trecut, procent semnificativ mai mic decat în anii anteriori. O crestere spectaculoasa a avut-o însa concurentul direct al acesteia, Wizz Air, care a transportat anul trecut spre si din Timisoara peste 330.000 de pasageri, reprezentand 44 la suta din numarul total înregistrat pe aeroport.
Carpatair, odata cel mai important operator aerian pe Aeroportul din Timisoara, a fost depasit si de Tarom si de Lufthansa, în ceea ce priveste numarul de pasageri.
Pentru a contracara acest declin, conducerea Aeroportului International Timisoara poarta negocieri cu diverse companii, atat pentru deschiderea unor noi destinatii turistice, cat si pentru transportul de marfuri.
“Astfel, programul de zboruri ce va fi operat începand cu sezonul de vara 2014, de catre una dintre companiile partenere de pe Aeroportul International Timisoara-“Traian Vuia”, include o crestere a frecventei zborurilor catre cele mai importante destinatii europene. Noul program de zboruri operat în 2014 de catre aceasta companie include 6 zboruri suplimentare catre unele dintre destinatiile europene operate deja de pe Aeroportul International Timisoara “Traian Vuia”, dupa cum urmeaza: Londra, doua zboruri suplimentare, Dortmund, un zbor suplimentar, Milano – un zbor suplimentar, Valencia – un zbor suplimentar si Paris – un zbor suplimentar”, se mai arata în documentul trimis de Aeroportul International Timisoara.
In acelasi timp, sustin cei de la aeroport, compania amintita analizeaza si oportunitatea deschiderii, începand cu sezonul de vara 2014, a doua noi destinatii din Timisoara. Tion.ro
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0841 (s) | 22 queries | Mysql time :0.032407 (s)