News Flash:

Constantin Nita CONDAMNAT la INCHISOARE cu EXECUTARE!

26 Mai 2017
1121 Vizualizari | 0 Comentarii
constantin nita
Constantin Nita, fostul ministru al Energiei, a fost condamnat vineri de Inalta Curte de Casatie si Justitie la 4 ani inchisoare cu executare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, intr-un dosar in care este acuzat de DNA ca ar fi primit bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu. Instanta a mai decis confiscarea de la Constantin Nita a sumei de 303.000 lei, fiind mentinut sechestrul asigurator.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au cerut pedeapsa cu executare pentru Constantin Nita, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta, precum si confiscarea de la acesta a 303.000 de lei si 30.000 de euro, bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru a ajuta firma acestuia sa obtina un contract cu Primaria Iasi. Suma solicitata nu ar fi fost achitata integral, ci doar doua transe, de 30.000 de euro, respectiv 303.118 lei, sustin anchetatorii.

"Sumele au fost folosite, in mare parte, pentru diverse cheltuieli ale organizatiei judetene de partid, la solicitarea lui Nita Constantin", au mai aratat procurorii. La termenul din 11 aprilie, cand a fost audiat, Constantin Nita a negat ca ar fi luat bani de la omul de afaceri Tiberiu Urdareanu pentru a-si trafica influenta, el spunandu-le judecatorilor de la instanta suprema cu „nu are fata de prost" ca sa ajunga sa ia o presupusa mita intr-un hotel plin de camere de luat vederi si ca patronul UTI Grup l-a "suspectat de prostie" daca a putut sa spuna ca i-a dat un plic cu bani in hotel.

constantin nita energiei curte casatie justitie dna tiberiu urdareanu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012081 (s)