News Flash:

ALERTA! Cod galben de inundatii in sapte bazine hidrografice din Transilvania si Moldova, pana sambata seara

25 Mai 2017
1066 Vizualizari | 0 Comentarii
inundatii cod 1
Hidrologii au emis, joi, o noua atentionare Cod galben de inundatii, valabila pana sambata seara in sapte bazine hidrografice situate in judete din Transilvania si Moldova.
Conform Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), in intervalul 25 mai, ora 12:00 — 27 mai, ora 20:00, bazinele hidrografice vizate de atentionarea Cod galben sunt: Viseu, Iza, Somesul Mare, Olt — bazin superior si afluenti bazin mijlociu, Suceava, Moldova, Bistrita.
Hidrologii prognozeaza ca se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale, cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza (judetul Maramures), Somesul Mare si afluenti (judetul Bistrita Nasaud), in intervalul 25 mai, ora 12:00 — 26 mai, ora 10:00.
De asemenea, incepand de joi, de la ora 16:00 si pana sambata, ora 20:00, vor fi afectate raurile din bazinele hidrografice: Olt — bazin superior si afluenti bazin mijlociu (judetele Harghita, Covasna, Brasov si Sibiu), Suceava, Moldova — bazin superior (judetul Suceava), Bistrita — bazin superior si afluenti bazin mijlociu si inferior (judetele Suceava, Neamt, Bacau si Harghita).
INHGA mentioneaza ca fenomenele se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Covasna, Harghita si Suceava.
Pe de alta parte, hidrologii au ridicat, incepand de joi, ora 12:00, atentionarea Cod galben de inundatii, valabila pentru celelalte bazine hidrografice avertizate anterior.
Atentionarea a fost transmisa catre: Ministerul Apelor si Padurilor, Ministerul Mediului, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, Hidroelectrica S.A., Administratiile Bazinale de Apa: Somes-Tisa, Crisuri, Mures, Banat, Olt, Siret.
AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1385 (s) | 43 queries | Mysql time :0.013487 (s)