News Flash:

Rujeola a mai facut o victima. Un bebelus de numai patru luni a murit

26 Mai 2017
989 Vizualizari | 0 Comentarii
bebelusi maternitate
O fetita de patru luni a murit in urma complicatiilor rujeolei, boala pe care ar fi luat-o de la mama ei, o minora nevaccinata. Acesta este al saselea deces cauzat de rujeola in judetul Dolj si al 27-lea in tara, in ultimele luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.
O fetita de patru luni din comuna doljeana Catane a murit in urma complicatiilor date de rujeola. Fetita a luat boala de la mama sa, minora, care nici ea nu fusese vaccinata.
Potrivit medicilor, fetita a ajuns initial la Spitalul de Boli Infectioase din Craiova, insa pentru ca boala ei s-a agravat, pe 19 mai a fost transferata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta, unde joi a decedat.
„Copilul era din mediul rural, dintr-o comunitate inchisa. Mama, nevaccinata, a facut rujeola si i-a transmis si fetitei boala. Se va face o ancheta epidemiologica, la fel ca in toate cazurile. Se va incerca vaccinarea contactilor, dar daca vor. Dar ei refuza sa se vaccineze. Majoritatea cazurilor sunt in comunitati inchise, nu frecventeaza scoala, drept urmare nu au fost probleme in scoli” a precizat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Stefan Popescu, purtator de cuvant al Directiei de Sanatate Publica Dolj.
Acesta este cel de-al saselea deces in randul copiilor cauzat de rujeola, inregistrat in judetul Dolj si al 27-lea in tara.
Potrivit medicilor, cele mai multe cazuri de rujeola in Dolj au aparut in comunitatile de romi, cu familii numeroase, care refuza vaccinarea, fiind inregistrate focare in Craiova, Bailesti si Filiasi.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 43 queries | Mysql time :0.012902 (s)