News Flash:

Consiliul Local Resita a modificat impozitele pentru anul 2017

23 Decembrie 2016
1007 Vizualizari | 0 Comentarii
impozit
Consilierii locali din municipiul Resita au stabilit, in sedinta ordinara desfasurata joi, care va fi nivelul taxelor si impozitelor pe care resitenii le vor plati in anul 2017 catre bugetul local, principala modificare fiind scaderea acestora pentru cladirile nerezidentiale. 
'In luna februarie a acestui an am participat la o sedinta a Consiliului Local Resita, ca om de afaceri, ocazie cu care am atras atentia asupra faptului ca dintr-o eroare, din punctul meu de vedere, impozitele pe cladirile nerezidentiale au urcat de la 0,1 la 1,3%, ceea ce insemna o scumpire de circa 12 ori. Atunci, am solicitat o revenire a acestor taxe de impozitare. Nu s-a intamplat acest lucru, iar acum, din postura de primar, am reusit sa scadem aceasta povara fiscala. Am coborat impozitele la persoanele fizice pe cladirile nerezidentiale, de la 1,3 la 0,6%. Pentru ca sa nu migreze din persoane juridice in persoane fizice am coborat si impozitele pentru cladirile societatilor comerciale de la 1,3 la 0,6 procente, adica egalizandu-le', a declarat primarul municipiului Resita, Ioan Popa. 
In acest fel, societatile mari, care detin proprietati industriale, vor plati aproape jumatate din suma pe care o plateau pana acum. Primarul Resitei spune ca, in acest fel, a dat un semnal ca municipalitatea doreste sa incurajeze si sa sprijine investitorii economici din oras. 
In cazul impozitelor pentru populatie, primarul Resitei spune ca a fost aplicata doar o corectie, acestea fiind aduse de la 0,093, la 1%. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1301 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006523 (s)