News Flash:

Complexul Energetic Hunedoara inchide mai multe capacitati de productie din termocentralele Mintia si Paroseni

22 Decembrie 2016
1083 Vizualizari | 0 Comentarii
termocentralelor Mintia
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) va inchide, de miercuri, mai multe capacitati de productie din termocentralele Mintia si Paroseni, urmand ca pentru urmatoarele zile sa se treaca si la un program de restrangere a locurilor de munca din cadrul exploatarilor miniere, a declarat marti directorul general al CEH, Michael Melczer, dupa aflarea vestii ca termenul pentru judecarea starii de insolventa a CEH a ramas fixat pe 27 decembrie. 
In opinia acestuia, societatea se confrunta cu 'cel mai delicat moment' din existenta entitatii de productie a carbunelui din Valea Jiului, toate resursele de functionare fiind consumate. 
'Este greu de anticipat, pana la capat, ce se va intampla cu Complexul Energetic Hunedoara, dar cu siguranta este cel mai delicat moment din existenta acestei entitati, fie ca s-a numit complex energetic, companie sau regie. Este, cu certitudine, cel mai greu moment. Niciodata nu s-a intamplat asa ceva. Suntem in imposibilitatea de a face orice. Orice resursa este consumata', a spus Melczer. 
El a aratat ca, incepand de miercuri, se va trece la un program de oprire a capacitatilor de productie de la termocentralele Mintia si Paroseni. Ca o prima masura, marti a fost oprit grupul energetic numarul 5 de la termocentrala Mintia, al doilea grup energetic care functiona acolo. 
Directorul general al CEH a mai spus ca societatea va incerca sa furnizeze agent termic pentru populatia din Deva si din Petrosani prin utilizarea cazanelor cu apa fierbinte de la termocentralele Mintia si Paroseni, in masura in care va mai primi gaz metan dupa ziua de miercuri. 
In ceea ce priveste exploatarile de carbune din Valea Jiului, conducerea CEH va studia un program de restrangere a locurilor de munca, deoarece nu mai poate asigura materiale de lucru in subteran. 
Intrebat despre salariile angajatilor CEN, directorul general si-a exprimat increderea ca nu vor fi probleme cu plata acestora, resursele disponibile in cont si alte transferuri urmand sa asigure banii de avansuri ale minerilor. 'Tot ceea ce mai exista in contul CEH ramane destinat salariului lor. (...) Salariile si le vor primi. Asta este aproape cert', a dat asigurari Michael Melczer. 
Conducerea CEH arata, inca de luni, ca prelungirea termenului de judecata pentru intrarea companiei in procedura de insolventa echivaleaza cu colapsul societatii. Compania a depus o cerere de preschimbare a termenului de judecata, dar instanta Tribunalului Hunedoara a decis marti ca procesul sa se desfasoare la data stabilita initial, adica 27 decembrie. 
Cu datorii de peste 1,5 miliarde de lei catre diversi furnizori, CEH a solicitat intrarea in insolventa pentru a treia oara in acest an. In cadrul CEH lucreaza peste 5.300 de angajati. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1195 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006950 (s)