News Flash:

Consiliul Judetean Timis va imprumuta 200 de milioane de lei de la Banca Mondiala

31 Octombrie 2013
1275 Vizualizari | 0 Comentarii

Consiliul Judeţean (CJ) Timiş va contracta un credit de 200 de milioane de lei pentru realizarea unor proiecte de investiţii, prioritare fiind cele de infrastructură şi în special reabilitarea unor drumuri care vor trece din categoria comunale în cea judeţene, întrucat au o însemnată importanţă economică şi turistică.

Pe lista proiectelor de investiţii se mai regăsesc, printre altele, finalizarea lucrărilor de restaurare a Castelului Huniade (Muzeul de Istorie al Banatului) şi realizarea Parcului Tehnologic pentru Energie Alternativă.

'Avand în vedere constrangerile bugetare cauzate, în principal, de creşterea continuă a cheltuielilor de capital, a investiţiilor în derulare sau noi, care se implementează pe anii viitori sau cele aferente cofinanţării unor proiecte care beneficiază de finanţări din fonduri europene, CJ Timiş poate asigura sumele necesare doar prin contractarea unui nou credit bancar', a argumentat, miercuri, preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean au discutat luna trecută cu o delegaţie a Băncii Mondiale (BM) despre posibilitatea angajării unui credit de 200 de milioane de lei, care ar urma să fie investit în cateva proiecte majore de infrastructură.

De anul acesta, Ministerul Finanţelor nu mai acceptată proiecte care să fie finanţate multianual.

Administraţia judeţului mai are 34 de milioane de lei de achitat la nivelul unităţilor administrative, pentru proiecte începute anul trecut.


castelului huniade mondiale
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1292 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005359 (s)