News Flash:

Aeroportul "Traian Vuia" din Timisoara a devenit baza pentru practica studentilor specializati in infrastructura

31 Octombrie 2013
1190 Vizualizari | 0 Comentarii

Aeroportul Internaţional Timişoara (AIT) 'Traian Vuia' devenit bază pentru practica studenţilor specializaţi în infrastructură, fiind întotdeauna deschis colaborărilor cu instituţiile de învăţămant de toate gradele, de preşcolari pană la universitari.

Cel mai important aeroport regional al ţării a constituit de-a lungul timpului locul cel mai potrivit pentru desfăşurarea de lecţii deschise sau simple vizite de documentare ale elevilor.

'Suntem interesaţi de o colaborare cat mai stransă cu Politehnica din Timişoara. Pe piaţa muncii este nevoie de specialişti în domeniul infrastructurii aeroportuare şi intenţionăm să parafăm un protocol pe termen lung cu Universitatea Politehnica Timişoara, astfel încat Aeroportul Timişoara să devină un posibil loc de desfăşurare a practicii studenţeşti pentru cei care urmează cursurile secţiei de infrastructură din cadrul Facultăţii de Construcţii şi, de ce nu, şi de la alte discipline', a declarat miercuri Dan Idolu, manager general al Aeroportului Internaţional 'Traian Vuia' Timişoara.

Incepand cu acest an, conducerea Aeroportului Internaţional Timişoara a demarat un proiect de atragere de noi specialişti în domeniul infrastructurii aeroportuare. Un prim pas a fost făcut în această săptămană, cand un grup de studenţi masteranzi ai Universităţii Politehnica Timişoara (Facultatea de Construcţii, secţia Infrastructuri pentru transporturi), conduşi de decanul prof. dr. ing. Gheorghe Lucaci, au participat la o vizită tehnică la aeroport.

Studenţilor le-au fost prezentate detaliile tehnice ale infrastructurii aeroportuare (ACN/PCN, sistem de balizaj luminos), informaţii destinate specialiştilor în acest domeniu, cuprinse în reglementarea 'Cerinţe pentru aerodromuri' a Agenţiei Europene pentru Siguranţă în Aviaţie şi în Anexa 14 pentru aerodromuri a Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale.

Printre documentele prezentate s-a numărat şi planul de dezvoltare aeroportuară 2013-2020.

'Sunt convins că în urma implementării acestui proiect, printre cei care vor face practica la Aeroportul Internaţional Timişoara se vor regăsi şi viitorii angajaţi ai aeroportului. De asemenea, suntem deschişi colaborării cu instituţiile de învăţămant care contribuie la formarea unor specialişti în domeniul aeroportuar. Suntem un aeroport cu programe de dezvoltare propuse spre finanţare şi avem nevoie de specialişti bine pregătiţi, care să facă faţă unei concurenţe din ce în ce mai mare în acest domeniu', a detaliat Dan Idolu. AGERPRES


dan idolu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1264 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008215 (s)