News Flash:

Dati sporurile inapoi!

30 Octombrie 2013
1482 Vizualizari | 0 Comentarii

Aproape 300 de salariaţi ai Primăriei Petroşani vor trebui să returneze o parte din sporul la salariu pe care l-au primit în anii 2011 şi 2012, după ce Curtea de Conturi a apreciat, într-un raport de control, că banii au fost încasaţi ilegal şi a solicitat administraţiei locale recuperarea acestora.

Angajaţii Primăriei Petroşani au atacat raportul la Curtea de Apel Alba, cu o contestaţie în anulare, dar instanţa a respins acţiunea juridică depusă şi a menţinut decizia Curţii de Conturi.

'Este vorba de sporul de dispozitiv, ce a fost caştigat în anul 2007, printr-o sentinţă a Curţii de Apel Alba. Acest spor se acorda în baza unui ordin al ministrului Administraţiei pentru angajaţii care sunt la dispoziţia instituţiei, în orice moment. Curtea de Conturi a considerat însă că acest spor nu mai trebuia acordat din anul 2011, deoarece cadrul legislativ a fost schimbat, cu toate că modificările nu făceau referire şi la drepturile caştigate prin decizie a instanţei', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, secretarul Primăriei Petroşani, Adrian Negoe.

O estimare generală arată că suma de bani pe care ar trebui să o dea înapoi funcţionarii Primăriei Petroşani se ridică la circa 1,3 milioane lei. In funcţie de încadrarea fiecărui salariat, valorile de plată sunt cuprinse între 3.000 de lei şi 10.000 de lei, de persoană.

'Va fi greu să returnăm aceşti bani pentru că salariile funcţionarilor din Primărie sunt mici. Va trebui însă să dăm înapoi aceşti bani pentru că o hotărare a instanţei de judecată se pune în aplicare imediat', a explicat secretarul Primăriei Petroşani.

Acesta a adăugat că se aşteaptă motivarea sentinţei Curţii de Apel Alba, după care singura speranţă a angajaţilor Primăriei Petroşani o reprezintă o modificare a legii, astfel încat sumele respective să fie prescrise, deoarece au fost acordate în baza unei hotărari judecătoreşti.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1202 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006645 (s)