News Flash:

Cursuri gratuite de limba chineza organizate la biblioteca judeteana din Hunedoara

30 Octombrie 2013
1176 Vizualizari | 0 Comentarii
Hunedorenii care doresc să înveţe limba chineză pot face acest lucru gratuit, urmând cursurile organizate la Deva de Biblioteca Judeţeană 'Ovid Densuşianu' în parteneriat cu Institutul 'Confucius' din Sibiu şi Liceul de Arte 'Sigismund Toduţă' Deva, proiectul urmând să înceapă în luna noiembrie.

'Considerăm că este o oportunitate deosebită organizarea de cursuri de limbă chineză, cursuri de caligrafie chinezească şi cursuri de Taichi, domenii de major interes şi de primă utilitate pentru oricine doreşte să pătrundă tainele acestei limbi complexe, să cunoască lucruri esenţiale despre spiritualitatea chineză, despre filosofia de viaţă a acestui popor mare, creator de civilizaţie', a declarat miercuri directorul Bibliotecii Judeţene 'Ovid Densuşianu' Hunedoara-Deva, Sebastian Bara.

Cursurile de limbă chineză vor fi susţinute de profesori din universităţile chineze, cunoscători ai limbii române, începând cu data de 6 noiembrie. Orele de pregătire se vor desfăşura la sala de lectură a Bibliotecii judeţene, de două ori pe săptămână, în grupe formate din câte 10 persoane.

Înscrierile la aceste cursuri se pot face începând de la 1 noiembrie, la secretariatul Bibliotecii judeţene.

'Cei care vor participa la aceste cursuri vor avea prilejul să dobândească competenţe lingvistice în limba chineză, vor cunoaşte elemente esenţiale despre simbolistica scrierii chineze, a ideogramelor. De asemenea, va fi un prilej de apropiere de o civilizaţie străveche, complexă, bine individualizată, care a avut o contribuţie majoră la dezvoltarea culturii umane', a adăugat directorul instituţiei de cultură.

Biblioteca Judeţeană 'Ovid Densuşianu' Hunedoara-Deva are în plan să înfiinţeze, anul viitor, o secţie în care publicul larg va putea găsi o colecţie formată din cărţi şi materiale audio-video în limbile română şi chineză, pentru o mai bună cunoaştere a culturii, economiei, civilizaţiei sau medicinii din această ţară.

hunedorenii
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1262 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005586 (s)