News Flash:

Anunt important despre pensii

25 Octombrie 2016
3068 Vizualizari | 0 Comentarii
pensie1
Peste 63,78 de milioane de lei am platit, in total, in luna august doar din bugetul de stat pentru pensiile de serviciu ale celor aproape 8.000 de pensionari de lux ai Romaniei. Fiecare roman si fiecare firma care plateste taxe cotizeaza obligatoriu cu 170 de milioane de euro intr-un an la pensiile de serviciu ale pensionarilor privilegiati. 


In luna august, 7.989 de romani au incasat pensie de serviciu, potrivit informatiilor statistice publicate lunar de Casa Nationala de Pensii (CNPP). De acest privilegiu reglementat printr-o serie de legi beneficiaza fosti procurori, judecatori, personal civil navigant din aviatia civila, auditori publici externi ai Curtii de Conturi, personal diplomatic si consular, parlamentari, personalul auxiliar din parchete si instante
Pentru acestia am platit doar de la bugetul de stat peste 63,78 de milioane de lei in luna august, au comunicat oficialii Casei Nationale de Pensii pentru ECONOMICA.NET.

Bugetul de stat este alimentat cu banii platiti pe taxe si impozite de fiecare roman adult cu rezidenta in tara si de firmele care platesc impozite si taxe. In total, putin peste 16 milioane de romani adulti aveau la 1 ianuarie 2016 rezidenta in Romania, potrivit datelor Institutului National de Statistica, transmise publicatiei noastre. La ei se adauga si cele circa 800.000 de firme active din Romania.

bugetul pensiile serviciu pensionari lux roman taxe cnpp instante
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1338 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005982 (s)