News Flash:

Nu respecți regulile, ești bun de plată

Conducătorii de biciclete și trotinete, sancționați de polițiștii locali timișoreneni pentru nerespectarea regulilor impuse de Codul Rutier

10 Aprilie 2024
70 Vizualizari | 0 Comentarii


În zilele recente, polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră au desfășurat operațiuni pentru identificarea persoanelor care circulă cu biciclete și trotinete, având în vedere reclamațiile cu privire la faptul că în unele zone, chiar dacă există piste amenajate pentru bicicliști, aceștia circulă pe trotuar, perturbând astfel deplasarea pietonilor.

Una dintre aceste zone este Calea Alexandru Ioan Cuza, unde, pe o parte a străzii, există o pistă cu dublu sens, însă bicicliștii preferă să circule pe trotuar, printre pietonii care merg pe jos. Ca rezultat al acțiunilor desfășurate în ultimele două zile, au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale conform OUG 195/2002, cu amenzi între 330 lei și 990 lei.

În plus față de nerespectarea locurilor de circulație desemnate, alte persoane se deplasau cu bicicletele pe pistă, însă fără să țină cel puțin o mână pe ghidon, așa cum impune legislația, ceea ce îi expunea pe ei înșiși și pe ceilalți participanți la trafic la riscul de accidente. De exemplu, o tânără în vârstă de 22 de ani a fost amendată pentru că se deplasa cu bicicleta și în același timp își făcea selfie-uri cu telefonul mobil, fiind astfel distrasă. Nu a fost singura, un tânăr de 20 de ani fiind surprins în aceeași situație.

Un total de 31 de conducători de biciclete și trotinete au fost sancționați de polițiștii locali, în special în ultima lună, pentru că nu au respectat regulile impuse de Codul Rutier în zone precum Calea Alexandru Ioan Cuza, Bulevardul Republicii, Liviu Rebreanu, Gh. Lazăr, Cluj, CD Loga, General Iuliu Dragalina, Aleea FC Ripensia, Calea Aradului etc. Poliția Locală atrage atenția că și conducătorii acestor vehicule trebuie să circule cu prudență, să respecte regulile rutiere și să fie atenți la ceilalți participanți la trafic, deoarece pot provoca accidente, uneori cu consecințe grave.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005686 (s)