News Flash:

Condamnari in dosarul care a zguduit IPJ Timis la nivel inalt. Trei ani de inchisoare pentru Muntean si Bolbos

6 August 2021
499 Vizualizari | 0 Comentarii
politia romana

Sentinta a Curtii de Apel Timisoara in dosarul DNA care a zguduit conducerea IPJ Timis, in 2015. Magistratii au decis pedepsele in cazul inculpatilor, printre care comisarii sefi Sorin Muntean si Florin Bolbos, dar si in cazul lui Pavel Teodoru, fostul primar al Recasului.

 
Totul a pornit in 2015, atunci cand primarul Recasului la momentul respectiv, Pavel Teodoru, a facut presiuni pe langa conducerea IPJ Timis pentru inlaturarea unui agent de politie incomod. Omul legii oprea pentru control masinile apropiatilor primarului, iar acesta s-a plans conducerii IPJ Timis, mai exact lui Sorin Muntean si lui Florin Bolbos, care l-au hartuit pe agentul incomod.

Joi, magistratii de la Curtea de Apel Timisoara s-au pronuntat in dosar. Au decis sa il condamne pe fostul sef al IPJ Timis la trei ani de inchisoare. De asemenea, fostul adjunct al institutiei, Florin Bolbos, a fost condamnat si el la trei ani de inchisoare, iar executarea a fost suspendata.

Pavel Teodoru, fostul primar al Recasului, a fost condamnat si el la trei ani, cu un spor de 5 luni si 10 zile de inchisoare. Fostul sef al Politiei Locale Recas, Doru Berzescu, a primit 1 an si 4 luni de inchisoare cu suspendare, iar fostul secretar general al PSD Timis, Eugen Milutinovici, a primit 2 ani si 8 luni de inchisoare, cu suspendare.

Agentul de politie hartuit, Dumitru Duma, va primi, conform deciziei magistratilor, 2551 lei daune materiale si 7000 de euro daune morale.

Sentinta nu este definitiva. Ea poate fi atacata cu contestatie la Inalta Curte de Casatie si Justitie in termen de 10 zile de la comunicare.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1148 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006273 (s)