News Flash:

Vrei să cumperi un elevator auto? Iată ce trebuie să știi

2 Iunie 2021
769 Vizualizari | 0 Comentarii
elevatoare auto 2

Elevatoarele auto sunt echipamente indispensabile într-un atelier auto. Însă, din cauza rutinei zilnice, trec neobservate de mulți profesioniști. Unii tind să creadă că sunt doar niște simple echipamente, fără a acorda prea multă atenție caracteristicilor sale, avantajelor  modelelelor existente pe piață.

 Uneori există tendința de a ne adapta profesional la un produs în loc să încercăm să adaptăm produsulla nevoile noastre reale și profesionale.

 Nu degeaba de elevator depinde desfășurarea într-un mod confortabil și sigur a lucrărilor de reparație și întreținere.

 Nu trebuie să uiți că elevatorul ridică tone de greutate deasupra capului mecanicilor, ceea ce poate provoca accidente nedorite din cauza folosirii unui produs de slabă calitate. Există o mare varietate de tipuri de elevatoare auto. Din acest motiv, pentru a-ți ușura procesul de cumpărare, îți vom explica cele mai importante caracteristici ale elevatoarelor hidraulice, deoarece sunt cel mai populare din lume și extrem de utile în atelierele auto.

Cum funcționează elevatorul hidraulic?

Funcționarea oricărui elevator hidraulic se bazează pe principiul lui Pascal, care afirmă că presiunea exercitată asupra unui fluid în interiorul unui container nedeformabil este transmisă cu intensitate egală în toate direcțiile și în toate punctele fluidului. Prin urmare, elevatoarele hidraulice folosesc acest principiu pentru a crește presiunea și pentru a putea ridica un vehicul, astfel încât energia necesară ridicării să fie transmisă printr-o pompă cu un motor electric, care împinge fluidul hidraulic prin cilindru și, la rândul său, acționează pentru a provoca ridicarea.

Diferite tipuri de elevatoare care funcționează pe baza principiului lui Pascal

Elevatoare hidraulice cu 2 coloane: După cum sugerează și numele său, acest elevator are 2 coloane și în mod normal și 4 brațe de sprijin, acestea pot fi simetrice, astfel încât coloanele și brațele sunt aliniate simetric și susțin aproximativ 50% din greutatea vehiculului. Cele asimetrice au coloanele pe diagonală și două brațe (unul mai scurt decât celălalt) pentru a ridica vehiculul dintr-un punct mai depărtat de centru pentru ca astfel elevatorul să poată fi instalat mai aproape de peretele atelierului.

 În cazul elevatoarelor cu 2 coloane, există și modele prevăzute cu lanț. Aceste modele au dezavantajul că necesită o întreținere și un consum mai mare, deoarece cuprind mai multe elemente de uzură și motorul sau motoarele consumă energie atât pentru ridicarea vehiculului, cât și pentru coborârea lui.

Elevatoare hidraulice cu patru coloane: Aceste elevatoare au o capacitate de ridicare mai mare decât cele cu două coloane și includ de obicei un cric mobil central care merge din față în spate, pentru a avea liberă puntea față sau spate a vehiculului și posibilitatea, în acest mod, de a efectua diferite tipuri de lucrări. Există, de asemenea, cele special concepute pentru alinierea roților, acestea includ găuri în față pentru așezarea platformelor și rampelor mobile în spate.

Elevatoare hidraulice tip foarfecă: Aceste elevatoare au sub rampe un mecanism de tip acordeon. Există de diferite dimensiuni, capacități și înălțimi pentru a satisface diverselenevoi ale unui atelier auto. Modelele de elevatoare foarfecă includ, de obicei, un elevator auxiliar pentru a lăsa puntea față și spate suspendată și există, de asemenea, special concepute pentru alinierea roților. Acestea includ găuri în față pentru așezarea platformelor și rampelor mobile.

Cum alegi un elevator hidraulic

La fel cum procedezi cu fiecare dintre produsele pe care le cumperi, fie pentru uz profesional, personal sau casnic, trebuie să urmezi câteva linii directoare esențiale atunci când alegi dintre diversele modele de pe piață.

Pentru a putea lucra în deplină siguranță și pentru a oferi cele mai bune servicii clienților, trebuie să alegi un elevator auto de înaltă calitate.

Iată principalele caracteristici de care trebuie să ții cont atunci când alegi un elevator hidraulic:

- Înălțimea de ridicare: există elevatoare care pot ridica vehiculul de la unu la doi metri. Ideal este să alegi elevatorul care îți oferă cea mai mare înălțime posibilă, deoarece acest lucru îți va permite să execuți mai multe lucrări de reparație și întreținere la mașină. În plus, vei face acest lucru într-un mod confortabil.

- Greutate: fiecare elevator hidraulic este configurat pentru a suporta o cantitate de greutate pe care trebuie să o știi înainte de a-l alege. Astfel, îți vei da seama dacă elevatorul ales se adaptează sau nu la nevoile tipului de vehicul care trebuie ridicate.

- Utilizare: în funcție de utilizarea pe care o vei oferi elevatorului, trebuie să alegi un model sau altul. De exemplu, dacă îl vei folosi pentru alinierea roților, trebuie să alegi un elevator conceput pentru această sarcină. Dacă vrei să ridice un quad, va trebui alegi un model fabricat pentru a îndeplini această sarcină specifică.

De unde poți achiziționa un elevator auto?

Pentru achiziționarea unui elevator auto de calitate, tot ceea ce trebuie să faci este să intri în magazinul online eqp.ro, unde vei găsi o gamă variată de elevatoare auto potrivite pentru diferite lucrări de reparație și întreținere. Spor la cumpărături îți dorim!

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1177 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005957 (s)