News Flash:

Bicarbonat de sodiu pentru plante – utilizări inteligente pentru bicarbonatul de sodiu în grădină

25 Mai 2021
1315 Vizualizari | 0 Comentarii

Folosiți bicarbonat de sodiu pentru plante? Bicarbonatul de sodiu în grădină poate fi folosit în multe moduri diferite.

Mulți dintre noi se gândesc la bicarbonatul de sodiu împreună cu diverse tehnici de “curățare ecologică” în interior. Are atât de multe utilizări în casă, încât este logic că va funcționa și în exterior.

Știm cu toții că ar trebui să păstrăm o cutie de bicarbonat de sodiu în frigider pentru a îndepărta mirosurile. Dar există atât de multe alte utilizări pentru el, chiar și în grădină!

De la curățarea uneltelor până la a acționa ca fungicid, bicarbonatul de sodiu este prietenul oricărui grădinar.

Bicarbonatul de sodiu este un produs simplu, natural, care este făcut din bicarbonat de sodiu, care este foarte alcalin. Atunci când este combinat cu ceva acid, va produce dioxid de carbon gazos.

Chiar dacă bicarbonatul de sodiu este alcătuit dintr-un singur ingredient – bicarbonatul de sodiu, acel ingredient este o combinație de carbon, sodiu, hidrogen și oxigen. (57,1 la sută sodiu, 27,4 la sută oxigen, 14,3 la sută carbon și 1,2 la sută hidrogen).

Nu numai că bicarbonatul de sodiu poate fi folosit în curățenie și în alte moduri în casă, dar există și multe utilizări ale bicarbonatului de sodiu în grădină, de asemenea.

Iată câteva modalități de a folosi bicarbonatul de sodiu în mod eficient în grădină

Utilizarea bicarbonatului de sodiu pentru ciuperca de trandafir cu puncte negre

Se crede că compușii din bicarbonatul de sodiu au capacitatea de a preveni apariția sporilor fungici pe trandafiri. Cu toate acestea, este probabil ca bicarbonatul de sodiu să nu ucidă sporii în sine.

Pentru a folosi bicarbonatul de sodiu pentru plante ca fungicid, amestecați 4 lingurițe de bicarbonat de sodiu cu 5 litri de apă. Bicarbonatul de sodiu diminuează efectele bolilor fungice la plantele ornamentale și legumicole comune.

Folosiți amestecul pe trandafiri (pentru ciuperca petelor negre) și, de asemenea, pe struguri și viță de vie atunci când încep să apară primele fructe.

Bicarbonat de sodiu ca spray fungicid pentru plantele de tomate

Roșiile sunt predispuse la tot felul de boli fungice. Pătarea frunzelor și arsura timpurie sunt câteva dintre cele mai comune. Amestecați bicarbonat de sodiu cu ulei vegetal pentru a face un spray organic pentru tomate pentru a ajuta la combaterea bolilor fungice ale tomatelor.

De asemenea, funcționează și în cazul otrăvirii roșiilor. Bicarbonatul de sodiu și plantele de tomate se potrivesc de minune!

Pentru a face spray-ul, combinați aceste ingrediente:

5 litri de apă
1 lingură de bicarbonat de sodiu
2 1/2 linguri de ulei vegetal
1/2 linguriță de săpun din ulei de măsline

Se amestecă bine și se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Uleiul vegetal va ajuta spray-ul să adere la frunzele plantei de roșii.

Pulverizați această soluție pe frunzele plantelor de tomate până când boala fungică dispare. Asigurați-vă că testați mai întâi pe una sau două frunze și așteptați 48 de ore înainte de a pulveriza întreaga plantă. Pulverizarea schimbă nivelul pH-ului plantei de tomate și face mai greu pentru ciuperca să se instaleze.

Curățarea vaselor de lut cu bicarbonat de sodiu

Scapă de urmele de sare încăpățânate de pe vasele de lut făcând o pastă din bicarbonat de sodiu și apă. Adăugați apă doar atât cât să aveți nevoie pentru ca amestecul să aibă consistența unei loțiuni de mâini.

Frecați soluția pe urmele de sare și lăsați-o timp de 20 de minute, apoi clătiți. Pentru mai multe sfaturi despre curățarea vaselor de lut, consultați această postare.

Repelenți pentru insecte

Metodele naturale de combatere a dăunătorilor sunt mult mai puțin costisitoare decât achiziționarea de pesticide și sunt mult mai sigure pentru grădina și animalele sălbatice.

Multor dăunători din grădină nu le place mirosul și gustul bicarbonatului de sodiu și îl vor evita. Acest lucru înseamnă că îl putem folosi pentru a descuraja dăunătorii din grădină.

Bicarbonat de sodiu pentru dăunătorii din grădină

Presară bicarbonat de sodiu pe solul din grădina ta. Insectele cărora nu le place și vor sta la distanță.

Ucideți melcii punându-l chiar pe insecte. Aveți grijă să nu ajungeți cu el pe plante.

Dacă aveți mușuroaie de furnici în curte, umeziți-le cu apă și apoi presărați aproximativ 2 căni de bicarbonat de sodiu deasupra mușuroiului.

Așteptați aproximativ o jumătate de oră și turnați și o cană de oțet pe movilă. Această combinație va ucide majoritatea furnicilor.

Când bicarbonatul de sodiu este mâncat de insecte, el eliberează bule de dioxid de carbon în sistemul lor, care vor ucide dăunătorii.

Faceți ca florile tăiate să dureze mai mult timp

Există multe obiecte de uz casnic care ajută florile tăiate să reziste mai mult timp în apă. (Aspirina și oțetul sunt, de asemenea, bune pentru această utilizare).

Adăugați o lingură de bicarbonat de sodiu în două litri de apă. Schimbați soluția la fiecare câteva zile pentru cele mai bune rezultate și faceți o tăietură proaspătă la capătul tulpinii.

Veți constata că florile tăiate durează mai mult decât în apă simplă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1238 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006056 (s)