News Flash:

Vizita istorica a Majestatii Sale Margareta, Custodele Coroanei Romane, la Timisoara

20 Mai 2022
481 Vizualizari | 0 Comentarii
Principesa Margareta

Zi foarte importanta pentru simpatizantii regalitatii si nu numai. Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane, se afla, joi, la Timisoara. UPDATE. Stejarul a fost plantat
 
 
UPDATE. Stejarul a fost plantat
Dupa aproape 100 de ani in care a umbrit intrarea in garnizoana din Piata Libertatii, stejarul plantat de Regele Ferdinand I in 1 mai 1923, grav afectat de lucrarile de reabilitare a pietei, a fost ridicat si donat Facultatii de Arte pentru a fi transformat intr-o opera publica de arta.

Joi, 19 mai, Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei, aflata intr-o vizita istorica la Timisoara, a contribuit la plantarea unui alt arbore, comandat din Olanda. La eveniment, pe langa oficialitati, au fost prezenti si zeci de curiosi si admiratori ai Casei Regale.

La ora 15, aceasta a sosit in fata Catedralei Mitropolitane Ortodoxe Romane, unde a fost intampinata de catre primarul Dominic Fritz, si I.P.S. Ioan Selejan, Arhiepiscopul Timisoarei si Mitropolitul Banatului.

Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane, se afla la Timisoara alaturi de Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei. A fost intampinata cu flori, de Dominic Fritz, respectiv de o admiratoare. La randul lui, I.P.S. Ioan Selejan, le-a daruit acestora doua candele cu lumina aprinsa la Sfantul Mormant din Ierusalim.

Majestatea Sa Margareta a vizitat Catedrala Mitropolitana, care a fost ctitorita de tatal sau, Regele Mihai I al Romaniei.

Potrivit wikipedia.org, Catedrala a fost inaugurata in data de 6 octombrie 1946 in prezenta Regelui Mihai, a prim-ministrului Petru Groza, a patriarhului Nicodim Munteanu, a episcopului Timisoarei Vasile Lazarescu, a mitropolitului Nicolae Balan al Ardealului si a reprezentantilor altor culte, in frunte cu episcopii romano-catolic Augustin Pacha si greco-catolic Ioan Balan.

A urmat ceremonia de dezvelire a placutei cu denumirea Bulevardul Regele Mihai I de catre Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Romane, in Piata Victoriei, intre cladirea Rectoratului Universitatii Politehnica si cladirea Hotelului Timisoara.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1130 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004839 (s)