News Flash:

Aquatim atentioneaza: apa potabila nu este pentru udatul gradinilor

17 Mai 2022
359 Vizualizari | 0 Comentarii
Aquatim

Inceputul sezonului cald readuce in discutie o problema pe care compania de apa a Primariei Timisoara o semnalizeaza an de an clientilor sai.
 
 
Este vorba despre udatul gradinilor si al spatiilor verzi din jurul imobilelor cu apa din reteaua publica, fapt care duce la scaderea drastica a presiunii apei de la robinet.

„Peste tot in lume, sistemul de aprovizionare cu apa este dimensionat doar pentru consumul menajer al populatiei: gatit, baut, igiena, curatenie. In sezonul estival, cand consumul menajer creste, folosirea apei potabile in alte scopuri poate provoca probleme in alimentarea tuturor consumatorilor la standardele obisnuite. In plus, poate crea probleme in caz de incendiu, deoarece autospecialele pompierilor nu se vor mai putea alimenta de la hidrantii stradali”, au transmis reprezentantii Aquatim.

Pentru posesorii de gradini exista insa si solutii alternative, pe care Aquatim le recomanda. Una este instalarea in gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia.

O alta recomandare este forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru un metru cub de apa extrasa e de aproximativ cinci ori mai mic decat costul unui metru cub de apa potabila.

„Consumatorilor care apeleaza, din pacate, la metoda necinstita de ocolire a contorului de bransament, pentru a evita inregistrarea consumului real de apa potabila, le reamintim ca, pe langa disconfortul creat altor consumatori din acea retea, o asemenea interventie constituie infractiune si se pedepseste conform legii.

Prin urmare, pentru evitarea acestor probleme si a restrictiilor care pot fi impuse, Aquatim face un apel catre consumatori sa nu utilizeze apa potabila pentru udatul gradinilor”, au mai precizat reprezentantii Aquatim.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1163 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006266 (s)