News Flash:

Viceprimarul Ruben Latcau ar putea fi retrimis la munca in folosul comunitatii

7 Octombrie 2021
468 Vizualizari | 0 Comentarii
Ruben Latcau

Pus sa presteze munca in folosul comunitatii dupa ce a fost prins la volan desi avea permisul suspendat, viceprimarul Ruben Latcau e acuzat acum ca nu a facut toate orele cerute de instanta. Consilierul local Radu Toanca spune ca seful Horticultura, unde Latcau a mers sa munceasca in folosul comunitatii, depune o plangere penala dupa o ancheta administrativa. Viceprimarul sustine ca pentru el povestea este incheiata si ca nu se lasa santajat.
 
Viceprimarul Timisoarei a fost prins la volan cu permisul suspendat, in 2019. S-a ales cu dosar penal. Pentru ca a fost la prima infractiune si a incheiat un acord cu procurorul de caz, nu a fost trimis in judecata si s-au dispus 80 de ore munca in folosul comunitatii, la Horticultura sau la Directia Generala de Asistenta pentru Protectia Copilului.

Consilierul local PSD Radu Toanca anunta ca „Ruben Latcau va trebui sa mai efectueze 14 zile de munca in folosul comunitatii”, dupa ce ar fi trisat si n-ar fi facut toate orele cerute de instanta. El fusese trimis sa lucreze cot la cot cu angajatii Horticultura, societate cu al carui director de razboieste deja de ceva timp.

„O bomba politica cu iz penal va fi detonata maine, cand la Parchetul de langa Judecatoria Timisoara va fi inregistrata oficial o plangere a Horticultura Timisoara, care, in urma unei anchete interne administrative, a stabilit ca Ruben Latcau, actual viceprimar al Timisoarei, a trisat cu 14 zile, in perioada mai-iulie 2020, cand a efectuat pedeapsa de 80 de ore de munca in folosul comunitatii, din Dosarul 8010/P/2018. Desi avea de efectuat 40 de zile, a cate doua ore zilnic, de munca in folosul comunitatii la societatea locala de horticultura, Ruben Latcau a reusit sa pacaleasca sistemul cu 28 de ore – adica 14 zile – asa cum reiese din declaratiile olografe a trei angajati implicati in acest proces”, explica Toanca.

S-ar putea redeschide dosarul
Alesul municipal spune ca nu asta ar fi cea mai mare problema a viceprimarului Timisoarei, ci cel mai grav pentru edil ar fi posibilitatea redeschiderii acestui dosar si a condamnarii sale.

Toanca explica: „In conformitate cu Legea 253/2013 si Alineatul 3 din Ordonanta de renuntare a urmaririi penale, era obligat ca in maximum sase luni de la stabilirea acestei pedepse sa se prezinte la sediul societatii si sa inceapa orele stabilite de procuror. Diferenta de timp din 22.10.2019 – data ordonantei si 26.05.2020 – prima zi pontata la Horticultura este de sapte luni si patru zile, ceea ce poate conduce la redeschiderea dosarului si trimiterea lui in instanta”.

La final, consilierul social democrat mai spune ca nu s-ar fi implicat in problema daca nu ar fi aflat ca „inclusiv fiul directorului Andrei Dragila (seful Horticultura – n.r.) a fost sunat de viceprimarul Timisoarei, care a facut presiuni uriase asupra managerului Horticultura sa isi dea demisia din functie, promitandu-i ca il va numi interimar pentru patru luni”.

„Noi traim in Timisoara domnule viceprimar, si nu in Mosvoca anilor 1920, in Berlinul anilor 1933 sau in Palermo anilor 2000!”, conchide Radu Toanca.

Cand a inceput totul
Razboiul dintre Ruben Latcau si Andrei Dragila este unul mai vechi. Cel din urma il acuza pe viceprimarul Timisoarei inca din luna mai ca l-a intimidat sa-si dea demisia din functie, pe motiv ca ar fi nevoie de oameni noi in posturi de conducere.

„Fara menajamente, domnul viceprimar mi-a cerut demisia din postul de director la Societatea Horticola, spunandu-mi ca trebuie sa aduca oameni noi in posturile de conducere. Am fost intimidat si s-au facut presiuni asupra mea pentru a demisiona din postul pe care l-am ocupat in urma unui concurs legal”, se arata intr-un comunicat de presa transmis de societatea de spatii verzi”, anunta atunci Andrei Dragila, cel care spune ca este de 38 de ani director al Horticultura.

Viceprimarul USRPLUS a dezmintit atunci acuzatiile si a spus ca „daca tot a adus subiectul, cred ca ar trebui sa mearga la pensie”.

Viceprimarul Latcau spune ca este santajat
Latcau spune acum ca povestea cu munca in folosul comunitatii s-a incheiat pentru el de mult timp. In ceea ce il priveste pe Andrei Dragila, edilul sustine ca este santajat, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca seful Horticultura trebuie sa dea explicatii Consiliului de administratie al societatii.

Ruben Latcau
„Eu mi-am inchis aceasta poveste, in acel dosar este o neincepere a urmaririi penale, am o hartie scrisa semnata care a fost trimisa. Din punctul meu de vedere e inchis, nu mai am ce sa discut despre subiectul asta.

Eu nu ma las santajat de domnul Dragila. Inca de la ultima sedinta de AGA in care s-a discutat demisia directorului general, domnul Dragila a venit la mine si mi-a spus ca are dovezi despre mine si ca imi va face probleme si plangeri penale daca CA merge inainte. I-am spus atunci ce spun si acum: deciziile CA nu le iau eu, spatiile verzi in Timisoara sunt prost intretinute, societatea este dusa intr-o directie dezastruoasa, iar eu nu o sa ma las santajat nici de domnul Toanca, nici de domnul Dragila.

Ceea ce a functionat pentru ei vreme de 30 de ani ca sa ramana in functii si sa fie niste brokeri de putere nu mai functioneaza. Domnul Dragila are de dat niste explicatii CA-ului si cred ca asta este problema dansului, ca i s-au cerut niste lucruri pe care nu le poate explica”, a explicat Ruben Latcau pentru Tion.

Viceprimarul a povestit, pe Facebook, ca a vopsit banci, a curatat curtea si a lucrat cot la cot cu muncitorii necalificati de la Horticultura, inclusiv cu fiul directorului Dragila, care este angajat acolo.

Ameninta si el cu plangeri penale pentru santaj si abuz in serviciu impotriva lui Andrei Dragila, iar pe Radu Toanca, pe care il vede un „rezolvator”, spune ca il asteapta un proces pentru defaimare, pentru ca „participa in cunostinta sau necunostinta de cauza la savarsirea unor fapte penale”.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1132 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006186 (s)