News Flash:

Directorul Spitalului „Victor Babes” cere o autospeciala ISU in curtea spitalului, de frica unui eventual incendiu. „Sa prevenim ceva ce nu ne dorim”

6 Octombrie 2021
388 Vizualizari | 0 Comentarii
Spitalul Victor Babes

Conducerea Spitalului „Victor Babes” de la Padurea Verde a cerut o autospeciala de la ISU care sa stea permanent in curtea institutiei, macar o luna. Cristian Oancea spune ca se teme de o nenorocire si vrea ca medicii sa poata sa lucreze linistiti. Spitalul are avizele necesare pentru instalatii, dar nu si pentru cladire.
In urma cu cinci zile, sapte oameni au murit intr-un incendiu izbucnit la sectia ATI a Spitalului de Boli Infectioase din Constanta. De teama unui incendiu, mai ales ca imobilul nu are autorizatie ISU, directorul Cristian Oancea a trimis o cerere la ISU Timis prin care cere o autospeciala in curtea spitalului. Macar pentru o luna. Seful unitatii sanitare vrea sa evite o posibila situatie de alerta si spune ca prezenta unui echipaj ar linistii situatia. Instalatiile din spital sunt suprasolicitate, mai ales la ATI, iar in spital a fost triplat numarul extinctoarele.

„Am facut o solicitare oficiala. Noi am solicitat o autospeciala de dimensiuni reduse si am triplat si numarul de extinctoare si instruirea personalului este facuta periodic, dar tinand cont de conditiile si presiunea sub care lucram, ca oamenii sa fie linistiti, stim ca fiecare secunda conteaza, am cerut o autospeciala de dimensiuni mai mici ca sa fie timp de o luna de zile in incinta spitalului pentru a preveni aceste lucruri. Extinctoarele au fost triplate pe toate sectiile. Sambata asta schimbam panoul de siguranta central al spitalului, intr-adevar reteaua la terapie intensiva este suprasolicitata si tocmai din acest motiv am repetat instructajul personalului, am triplat numarul de extinctoare si am cerut ajutor ISU: sa prevenim ceva ce nu ne dorim si personalul medical, daca ar vedea cel putin o luna de zile un echipaj de pompieri ar fi mult mai sigura, este, pe langa stresul medical, stresul dat de supraincarcarea retelei. Un echipaj de pompieri ar fi o prezenta bine-venita”, a declarat Cristian Oancea, managerul spitalului, pentru Tion.

Verificari la sistemul electric s-au facut inca din luna august la spitalul de la Padurea Verde. Inca de atunci s-au raportat suprasolicitari si caderi de tensiuni mari. Spitalul nu a intampinat pana acum nicio situatie de alerta de incendiu de la debutul pandemiei, insa cladirea este extrem de veche si nu are autorizatie ISU.

La Spitalul „Victor Babes” a crescut de curand capacitatea paturilor pentru formele grave de coronavirus cu inca 34 de paturi de pre-terapie intensiva, unde sunt necesare fluxuri mari de oxigen. In institutia sanitara de la Padurea Verde sunt peste 100 paturi destinate doar pacientilor cu Covid.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1116 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005042 (s)