News Flash:

Trecere de pietoni suprainaltata in locul cu cele mai multe accidente cu victime din Timis

6 Octombrie 2021
477 Vizualizari | 0 Comentarii
treceri de pietoni

O trecere de pietoni din satul Sinersig este, conform autoritatilor locale, locul cu cele mai multe accidente cu victime din judetul Timis. Trecerea a fost suprainaltata, iar Consiliul Judetean Timis va urmari care sunt solutiile pentru a spori siguranta in trafic.
Trecerea suprainaltata de la Sinersig este una „pilot” asa cum spune vicepresedintele CJ Timis Cristian Mos, care va urmari o perioada eficienta ei. Pe viitor se cauta solutii pentru reducerea accidentele cu pietoni si pentru imbunatatirea sigurantei in trafic pe drumurile judetene. Trecerea este, conform unei statistici a IPJ Timis, locul unde au fost cele mai multe accidente cu victime in ultimii ani.

„Trecerea (de la Sinsersig – n.r.) este una pilot, pentru ca mai sunt treceri suprainaltate care nu respecta niste standarde. Aceasta este o trecere standard si nu te arunca cu masina cand treci peste ea, este dupa modelul altor treceri suprainaltate din alte tari. Acolo am avut cele mai multe accidente mortale din judet conform statisticii si am zis sa montam sa vedem cum trece peste iarna, peste traficul care este acolo si cum se comporta. In functie de asta vom vedea daca putem vorbi despre treceri suprainaltate in alte locuri. Tot ce gandim pe partea de siguranta in trafic nu se va referi doar la aceste treceri, vom mai incerca: iluminatul stradal sa fie in regula, trecerile, vizibilitatea sa fie buna, cumva este un concept intreg in care trebuie sa investim. Strategia este sa mergem spre zero cu accidentele rutiere cu pietoni”, a declarat Cristian Mos pentru Tion.

Strategia dupa care se ghideaza Consiliul Judetean Timis este „Vision Zero” (viziune zero – n.r.), care se bazeaza pe eliminare tuturor posibilitatilor de deces sau raniri in trafic si este implementata in mai multe tari, la nivel mondial.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1133 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006410 (s)