News Flash:

Vesti bune! Se redeschide traficul peste calea ferata in zona Solventul

8 Ianuarie 2015
1437 Vizualizari | 0 Comentarii
Vesti bune pentru soferii care au de infruntat zi de zi aglomeratia din trafic. Pana sa se largeasca pasajul CF Jiul, reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat ca vor initia demersuri pentru deschiderea traficului rutier peste calea ferata in zona Solventul. Autoritatile locale intentioneaza sa realizeze acolo si un nou pasaj, dar deocamdata nu sunt bani pentru o asemenea investitie...
Sunt ani buni de cand soferii aud despre largirea pasajului pe sub calea ferata Jiul, un punct nevralgic in traficul timisorean, dar investitia nu va putea fi realizata nici in 2015.
Pe lista proiectelor prezentate de primarul Nicolae Robu pentru anul 2015 se regasesc largirea pasajului CF Popa Sapca, a strazii Popa Sapca si a bulevardului Antenei la patru benzi, construirea unui nou pod peste Bega in prelungirea strazii Jiul si largirea strazii Jiul la patru benzi.
Autoritatile locale au decis sa inceapa cu pasajul CF Popa Sapca, chiar daca lucrarea este mai costisitoare comparativ cu cea de la pasajul Jiul, motivand ca ar fi mai simplu de realizat.
La pasajul Popa Sapca, valoarea investitiei este estimata la 15,2 milioane euro, in timp ce in cazul pasajului Jiul valoarea estimata a lucrarilor este de aproape 8,2 milioane euro, scrie tion.ro.
Pentru noul pasaj pe care municipalitatea intentioneaza sa il construiasca in zona Solventul, estimarea este de 27,8 milioane euro. Pana sa inceapa astfel de lucrari, oficialii primariei s-au gandit la o alta solutie pentru descongestionarea circulatiei.
„Am dat dispozitii sa se poarte discutii cu cei de la CFR pentru deschiderea traficului peste calea ferata in zona Solventul, cu bariera, si atunci asta ar mai descarca, ar asigura inca o legatura pe axa sud-nord peste calea ferata. Lucrarea nu va dura foarte mult, ea se poate face foarte repede, in mai putin de un an, cu certitudine. Ar urma saƒ se realizeze pe venituri proprii, din bugetul local”, a anuntat, marti, Robu.
Astfel ar urma sa se asigure trecerea dinspre Calea Bogdanestilor spre strada Garii, peste linia de cale ferata, cu bariere. Joi ar urma sa aiba loc primele discutii in acest sens cu reprezentantii CFR, potrivit autoritatilor locale.

cf jiul primariei timisoara robu calea bogdanestilor
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1235 (s) | 43 queries | Mysql time :0.005352 (s)