News Flash:

Un timisorean s-a trezit ca are de platit rate fara sa fi luat vreun credit. Cum s-a putut ajunge la asa ceva

6 Decembrie 2022
231 Vizualizari | 0 Comentarii
platit rate

Un fost angajat al unei banci din Timisoara a fost condamnat in prima instanta la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare pentru ca a luat un credit in numele verisorului sau. Totul a fost descoperit cand angajatul bancii nu a mai putut plati ratele.

Judecatoria Timisoara a pronuntat o prima sentinta intr-un dosar in care a fost trimis in judecata un fost angajat al unei banci din Timisoara, acuzat ca a luat credit in numele altei persoane (un verisor primar) fara ca beneficiarul din acte sa stie de accesarea creditului.

Angajatul bancii a luat, in numele verisorului sau, ale carui date de identitate le avea, un credit de nevoi personale in valoare de 85.000 de lei. Angajatul bancii a platit ratele pana la un moment dat, cand nu a mai putut sa achite datoria. In acel moment, titularul creditului a fost somat sa plateasca.

Stiind ca „nu este client, nu a luat niciun imprumut si nu a deschis niciun cont la aceasta unitate bancara, iar datele de contact cu care figureaza in sistemul bancar nu ii apartin”, barbatul pe numele caruia a fost luat creditul s-a dus la banca sa ceara lamuriri.

In momentul in care a aflat ca ofiterul de credit a fost varul sau, titularul creditului a luat legatura cu verisorul sau, care a recunoscut ca, avand datorii, a luat un credit folosind datele de identitate ale verisorului sau. Barbatul pe numele caruia a fost luat creditul a transmis bancii ca problema este rezolvata, dar avand suspiciuni ca a fost comisa o fapta de fals si inselaciune, banca a sesizat Politia.

In urma anchetei, angajatul bancii care a luat un credit in numele verisorului sau a recunoscut tot, marturisind ca dependenta de jocuri de noroc l-a dus in situatia de a acumula datorii pe care nu le-a mai putut achita, iar pentru a scapa de datorii s-a gandit sa ia un credit pe numele verisorului sau, urmand sa achite acest credit in rate.

„Inculpatul a declarat ca de-a lungul timpului a avut perioade in care a jucat multi bani la jocurile de noroc, astfel ca a devenit o patima pentru el si a acumulat datorii foarte mari. Intrucat nu mai reusea sa mai achite datoriile, a ajuns intr-o depresie in anul 2018, iar in acest context a comis si faptele sesizate in plangerea penala. In anul 2018, neavand nicio varianta de a face rost de bani si contractand deja prea multe credite in nume personal, s-a gandit la ideea de a scoate un credit bancar de la unitatea bancara in care isi desfasura activitatea, in ideea de a-si achita datoriile stranse si de a plati ratele pentru imprumutat sau chiar de a rambursa anticipat creditul contractat astfel”, se arata in rechizitoriu.

In urma procesului judecat la Judecatoria Timisoara, angajatul bancii (plecat intre timp din banca) a fost condamnat la doi ani si jumatate de inchisoare cu suspendare si plata sumei de 25.000 de lei (credit neachitat).

„Instanta retine ca inculpatul este in varsta de 33 de ani (29 la momentul savarsirii faptelor), are studii superioare si lucreaza in prezent ca sef magazin. De asemenea, acesta nu este cunoscut cu antecedente penale, aflandu-se la prima confruntare cu legea penala si este o persoana integrata in societate, cu posibilitati evidente de indreptare a conduitei”, si-a justificat decizia Judecatoria Timisoara. Sentinta poate fi atacata cu apel.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1248 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006506 (s)