News Flash:

Primarul Dominic Fritz: ”Cream noi punti de colaborare intre Timisoara si marile capitale europene care sa continue si dupa anul Capitalei Culturale”

5 Decembrie 2022
329 Vizualizari | 0 Comentarii
Dominic Fritz

In perioada 5-7 decembrie, primarul Dominic Fritz se afla intr-o vizita oficiala la Bruxelles si Paris, pentru a continua campania de promovare a Timisoarei, Capitala Europeana a Culturii.

”Sunt foarte increzator ca valul de interes si simpatie pentru Timisoara pe care l-am intalnit la Berlin acum o luna se va repeta si la Bruxelles si Paris. Tinta noastra este sa cream noi punti de colaborare intre Timisoara si marile capitale europene care sa continue si dupa anul Capitalei Culturale. Destinul european al Timisoarei merita sa fie mult mai vizibil si mai bine cunoscut de catre europeni. Anul viitor este sansa noastra de a spune tuturor povestea europeana a Timisoarei”, a spus primarul Dominic Fritz.

La Bruxelles, evenimentul de promovare al Timisoarei 2023 va avea loc la Reprezentanta Permanenta a Romaniei pe langa UE si va reuni europarlamentari romani si straini, oficiali care lucreaza in institutiile europene, atasati culturali ai altor state membre, diplomati. Tot in cursul vizitei din capitala Belgiei si a Europei, primarul Timisoarei va avea o serie de intalniri bilaterale cu oficiali europeni din domeniile cultura, digitalizare si energie. 

Vizita din capitala Frantei este urmarea vizitei facute in luna septembrie a acestui an, cand s-a stabilit organizarea unei receptii oficiale in cinstea Zilei Nationale a Romaniei, dedicata Timisoarei. Aceasta va avea loc in 6 decembrie, la Ambasada Romaniei la Paris si va reuni corpul diplomatic, diaspora romana, reprezentanti ai mediului cultural din capitala Frantei.  

Reamintim ca primarul Fritz a inceput in aceasta toamna o campanie de promovare externa a Timisoarei in marile orase europene. In luna noiembrie a fost la Berlin si in ianuarie urmeaza Groeningen (Olanda).
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1316 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006075 (s)