News Flash:

Inca 12 milioane de euro pentru Timisoara din fonduri europene, pentru cumpararea a 25 de troleibuze

5 Decembrie 2022
118 Vizualizari | 0 Comentarii
troilebuze

Primaria Timisoara a castigat proiectul “Achizitia de mijloace de transport mai putin poluante necesare imbunatatirii transportului public de calatori in Municipiul Timisoara”, prin fonduri PNRR.


Primaria Timisoara a mai atras prin PNRR circa 12,5 milioane de euro din care se vor cumpara 25 de troleibuze, in cadrul proiectului de innoirea transportului public. Totodata, Ministerul Dezvoltarii va contracta in sistem centralizat amenajarea a 49 de statii de incarcare vehicule electrice pentru Timisoara.

“Tocmai am fost anuntati ca proiectul nostru de cumparare a 25 de troleibuze si realizarea a 49 de statii de incarcare pentru vehicule electrice, prin fonduri europene PNRR a fost declarat castigator. Intr-o saptamana am reusit sa aducem peste 75 milioane de euro pentru schimbarea tuturor mijloacelor de transport public din Timisoara cu unele moderne si nepoluante. Cu proiectele deja in derulare si cele doua castigate acum, inlocuim intreaga flota de transport in comun in Timisoara, in total de 150 vehicule. Toate electrice. Nu ne oprim aici. Cu bani europeni si multa implicare crestem calitatea vietii a timisorenilor”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Va reamintim, Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratie a aprobat recent un proiect de 308 milioane de lei, prin PNRR, pentru achizitionarea a 55 de mijloace de transport in comun, toate electrice: 30 de autobuze, 17 tramvaie si opt troleibuze.

Din toate proiectele depuse la nivel national, cam un sfert este absorbita de aceasta finantare pentru Timisoara.

Datorita acestor finantari europene, Primaria Timisoara reuseste sa modernizeze intreaga flota de transport public a orasului - adica, 150 de autobuze, troleibuze si tramvaie.

Astfel, sunt deja in derulare contractele pentru 23 de tramvaie Bozankaya si 44 de autobuze electrice, in parteneriat cu Ministerul Dezvoltarii, care se finalizeaza in 2024.

Si in faza de contractare, 30 de autobuze electrice, 17 tramvaie moderne si 33 troleibuze cu motor electric, care pana in 2026 cel tarziu, trebuie sa fie in circulatie.
 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.0921 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034005 (s)