News Flash:

Tribunalul Cluj a decis: Carmen Bejan, criminala de la Medicina, nu va fi eliberata conditionat

29 Aprilie 2022
575 Vizualizari | 0 Comentarii
Carmen

Dupa ce la mijlocul lunii martie, Judecatoria Gherla a decis sa admita propunerea formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gherla, in ceea ce o priveste pe Carmen Satran, miercuri, 27 aprilie, Tribunalul Cluj a hotarat sa intoarca decizia primei instante, stabilind totodata un nou termen la care tanara din Ineu - condamnata la 19 ani si 8 luni de inchisoare pentru uciderea unui barbat in anul 2009, alaturi de iubitul ei de la acea data – poate solicita eliberarea conditionata: 1 iulie 2022.
 
 
Dupa ce Judecatoria Gherla a decis eliberarea conditionata a lui Carmen Satran, Parchetul de pe langa Judecatoria Gherla a formulat o contestatie impotriva hotararii instantei. Miercuri, 27 aprilie, contestatia s-a judecat la Tribunalul Cluj. Instanta a admis contestatia Parchetului de pe langa Judecatoria Gherla si a respins ca nefondata propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare conditionata in ceea ce o priveste pe Carmen Satran.

„Admite contestatia formulata de catre Parchetul de pe langa Judecatoria Gherla impotriva sentintei penale a Judecatoriei Gherla, pe care o desfiinteaza integral si rejudecand: Respinge, ca nefondata, propunerea Comisiei pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate din cadrul Penitenciarului Gherla de liberare conditionata a condamnatei S.C., aflata in Penitenciar Gherla. Stabileste data de 01.07.2022, dupa care o noua cerere privind liberarea conditionata poate fi formulata. Definitiva”, se arata in solutia pe scurt a Tribunalului Cluj.

Istoria eliberarii conditionate
Nu este pentru prima data cand Comisia pentru eliberari conditionate de la Penitenciarul Gherla a solicitat eliberarea conditionata a lui Carmen Satran.


In luna septembrie 2021, Comisia pentru eliberari conditionate de la Penitenciarul Gherla a propus eliberarea conditionata, iar conducerea unitatii de detentie a transmis cererea Judecatoriei Gherla.

Carmen Satran, care executa pedeapsa in regim deschis, a cerut anul trecut sa fie eliberata conditionat, spunand ca „a participat la cursuri si si-a dat seama de gravitatea faptei”. Tanara trebuia sa execute 5.387 de zile de inchisoare pentru a putea fi pusa in discutie eliberarea sa conditionata, iar – pana in data de 9 septembrie 2021, cand cazul sau a fost analizat de comisie – ea a executat efectiv 4.422 de zile. Carmen Satran a mai castigat alte 540 de zile pe baza legii recursului compensatoriu, care le ofera zile de libertate detinutilor cazati in conditii improprii, in timp ce alte 428 de zile le-a castigat prin munca in timpul detentiei. Comisia de eliberari conditionate din Penitenciarul Gherla a retinut ca tanara nu a fost sanctionata disciplinar pe timpul detentiei, iar, mai mult de atat, a castigat mai multe recompense.

Judecatoria Gherla a respins, in 27 septembrie 2021, cererea de eliberare conditionata, motivand ca, desi Carmen Satran a executat numarul de zile care i-ar permite eliberarea, acest lucru nu este suficient pentru ca judecatorul sa fie convins ca masura eliberarii este necesara. De mentionat este faptul ca Judecatoria Gherla a fixat data de 27 septembrie 2022 ca fiind termenul pentru reiterarea cererii de liberare conditionata.

Carmen Satran a contestat hotararea Judecatoriei Gherla la Tribunalul Cluj. Instanta de la Cluj a decis in luna decembrie 2021, sa admita contestatia formulata de Carmen Satran, pe care a desfiintat-o doar cu privire la termenul de reiterare a cererii, stabilind data de 2 martie 2022, termenul dupa care cererea de liberare conditionata poate fi reiterata.

In 14 martie 2022, Judecatoria Gherla a decis sa admita propunerea formulata de Comisia de liberare conditionata din cadrul Penitenciarului Gherla, dispunand eliberarea conditionata a tinerei, insa in 27 aprilie, in urma judecarii contestatiei, Tribunalul Cluj a decis sa respinga ca nefondata propunerea Comisiei.

Alaturi de Carmen Satran, in acest caz, a fost condamnat si cel care ii era iubit la acel moment, Sergiu Florea. Acesta a fost condamnat la 19 ani si 8 luni de inchisoare cu executare pentru uciderea si transarea lui Trifu Schrott, impreuna cu Carmen, in caminul Universitatii de Medicina din Timisoara, in luna august 2009.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1212 (s) | 43 queries | Mysql time :0.008157 (s)