News Flash:

Trei oferte pentru strategia pistelor de biciclete in Timis

12 Ianuarie 2022
311 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete

Consiliul Judetean Timis a lansat la jumatatea lunii trecute licitatia pentru consultanta cu privire la strategia pistelor de biciclete in judet. Institutia ofera peste 120.000 de euro. Au fost depuse trei oferte.
 
 
Inca din luna aprilie a anului trecut, Consiliul Judetean vorbea despre strategia pistelor de biciclete in Timis. In luna decembrie a lansat o licitatie pentru servicii de consultanta, oferind peste 120.000 de euro, bani care vor fi asigurati din bugetul institutiei.

Vicepresedintele CJ Timis Cristian Mos spunea ca strategia va porni de la discutii cu comunitatea biciclistilor, cu primari si cu experti din strainatate, astfel incat traseele sa includa cicloturismul, sa ofere siguranta si sa le permita oamenilor sa ajunga rapid la serviciu. Strategia include studii de fezabilitate, documente topo-cadastrale, proiecte tehnice, dar si servicii pentru a dobandi terenuri. Totul trebuie sa fie gata in 10 luni.

Trei firme s-au inscris la licitatie pentru a-si oferi serviciile de consultanta. Este vorba despre: Civitta Strategy & Consulting, Sigma Mobility Engineering si asocierea Mobilissimus Korlatolt Felelsössegű Tarsasag – Planificatio Dezvoltare si Energie – Ertékterv Mérnöki Szolgaltató és Tanacsadó Korlatolt Felelősségű Tarsasag.

CJ Timis a aderat la Federatia Europeana a Biciclistilor, fiind prima administratie din Romania care face parte din organizatie. Astfel, alesii locali vor face schimb de bune practici si vor primi consultanta din partea celor mai importanti oameni care au prioritizat reteaua velo in Europa. Institutia a gazduit la finalul anului trecut si conferinta EuroVelo Romania, unde au participat mai multi primari, reprezentanti ai localitatilor din Romania, ONG-uri si reprezentanti de stat.

„Faptul ca niciun judet din Romania nu are in prezent o strategie de cicloturism ne arata ca acest subiect nu a fost pe agenda administratiei publice locale, insa Timisul doreste sa-si faca strategia de cicloturism si vom fi pionieri in acest sens. (…) Cicloturismul este o metoda de a dezvolta localitatile, inseamna crestere economica, pentru ca pe traseu pot fi dezvoltate servicii puse la dispozitia celor ce folosesc aceasta infrastructura si cel mai important, dorim sa aflam si sa sincronizam experientele fiecaruia pentru a crea o strategie integrata si bazata pe realitatile din teren, ca mai apoi sa gasim sursele de finantare”, a declarat Alin Nica, presedintele CJ Timis.

Daca totul decurge bine, pana la finalul anului strategia velo a judetului ar trebui sa fie gata.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1365 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006623 (s)