News Flash:

Primaria Timisoara solicita Ministerului Transporturilor preluarea executiei lucrarilor la Centura de Vest

12 Ianuarie 2022
322 Vizualizari | 0 Comentarii
Primaria TM

Primaria Timisoara a transmis Ministerului Transporturilor un memoriu prin care solicita preluarea executiei lucrarilor la Centura de Vest Timisoara, impreuna cu finantarea aferenta. 95% din traseul Centurii de Vest este pe teritoriul administrativ al Timisoarei. Dominic Fritz crede ca nu exista „o institutie mai interesata de finalizarea acestei lucrari in bune conditii”.
 
 
Solicitarea vine in contextul declaratiilor Ministrului Transporturilor Sorin Grindeanu ca administratiile locale sa preia lucrari publice de interes local si regional de la CNAIR.

Proiectul centurii se afla acum la stadiul de studiu de fezabilitate si in decembrie a fost aleasa varianta finala de traseu. Soseaua de ocolire prin vestul Timisoarei va trece prin Sacalaz si Utvin. Va avea aproape 14 km si patru noduri rutiere.

„Primaria a fost implicata in consultarile legate de viitorul traseu inca de la inceput si propunerile venite din partea noastra au fost preluate aproape integral de catre CNAIR si minister cu privire la alegerea variantei finale de traseu.

In urma acestor discutii, Primaria Municipiului Timisoara a reusit sa obtina corelarea proiectului Centurii de Vest cu cel al Noii Radiale de Vest Timisoara. Aceasta ar deveni a 7-a radiala a orasului, pe langa Lugojului, Buziasului, Sagului, Gheorghe Lazar, Torontalului, Aradului si Sever Bocu. Printr-o buna corelare a proiectelor, vor fi evitate intarzieri, precum cele de la Drumul Boilor”, transmit reprezentantii PMT.

„E timpul unui parteneriat onest”
Dominic Fritz spune ca primaria are„capacitatea si disponibilitatea administrativa de a isi asuma ducerea la bun sfarsit intr-o perioada cat mai scurta a acestui proiect.

„Centura Timisoarei este povestea fara sfarsit, a ultimelor decenii si e timpul ca printr-un parteneriat onest si transparent cu Ministerul Transporturilor si CNAIR sa ne implicam in construirea tronsonului de Vest. Nu cred ca exista o institutie mai interesata de finalizarea acestei lucrari in bune conditii, decat Primaria Municipiului Timisoara”, transmite primarul Dominic Fritz.

In acest moment, Centura Nord este realizata integral, iar Centura Sud in proportie de aproximativ 44%.

„Primaria Municipiului Timisoara are in executie mai multe proiecte mari de infrastructura rutiera – Calea Bogdanestilor, bd. Cetatii -, care se deruleaza intr-un ritm sustinut si se pregateste ca in cursul acestui an sa demareze alte santiere de aceeasi importanta (Calea Stan Vidrighin). Gandirea sistemului de mobilitate intr-un mod integrat si corelat cu toate proiectele care se implementeaza in Timisoara, este absolut necesara pentru dezvoltarea durabila a orasului”, conchid cei de la PMT.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1141 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006449 (s)