News Flash:

Trebuie sa stii asta! Decalogul anticancer al Prof dr. Pavel Chirila

8 Aprilie 2018
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
stop cancer mare

In cartea sa  „Prevenirea cancerului-un studiu economic comparat", prof. dr. Pavel Chirila a explicat cum sa ne ferim de factorii care pot declansa aparitia cancerului. Iata 10 reguli cu care tinem boala la distanta.

NU FUMATI!
Fumatul este cancerigen prin mai multi factori: nicotina, aditivii chimici numiti sosuri în industria tutunului (în numar de peste 600 care definesc anumite branduri de tigari) care sunt arsi la 800 de grade celcius si ingerati în tigari dezvolta factorii cancerigeni si Poloniul radioactiv, pe care tutunul îl absoarbe din sol.

"Romania are incidenta cea mai mare la cancerul pulmonar dintre toate tarile europene. Este simplu de înteles, pentru ca si incidenta fumatului, la persoanele adulte din Romania este de 27%. Un sfert din populatia Romaniei fumeaza zilnic 2, trei euro. Cancerul de plamani este o boala care raspunde foarte greu la tratamentele oncologice si, singura masura eficienta cu adevarat si mult mai ieftina este sa evitam fumatul. 80% din bolnavii de cancer pulmonar sunt fumatori.

Diferenta de 20% de cancere sunt persoane expuse la pulberi din aer. De exemplu, Bucurestiul este cel mai poluat oras cu pulberi dintre toate capitalele europene. Profilaxia este un „tratament" mult mai eficient", a explicat Pavel Chirila, precizand ca "toti factorii oncogeni care sunt prezentati în carte au o perfidie iesita din comun. Ei declanseaza cancerul dupa o perioada de 20-30 de ani de greseli. Asta se întampla si cu fumatul si si cu unele alimente. Nu dau cancer pe loc".

Lista de alimente anti-cancer a dr. Oz

NU CONSUMATI ZAHAR ALB RAFINAT!

Zaharul alb este al doilea factor oncogen ca frecventa în cazurile de cancer, a precizat Dr. Pavel Chirila. „A aparut în 1833 ca un produs de izolare, de rafinare si impactul metabolic asupra organismului uman a fost enorm pentru ca, mii si mii de ani, fiinta umana a consumat doar glucide complexe din natura. Adica singurele surse de glucide au fost mierea si fructele. Zaharul este un produs izolat si scos din contextul natural si din complexul poliglucidic, fapt pentru care organismul se lupta foarte greu cu acest dizaharid, cu acest carbohidrat zaharat si, în organismul uman, zaharul creaza un dismicrobism intestinal(...), distruge flora microbiana care este buna pentru organism.

Al doilea efect este stimularea insulinei care, la randul ei, stimuleaza factor de crestere celulara, o substanta cancerigena ce induce mitoze. În al treilea rand, zaharul creste nivelul de estogeni în sangele femeii si o cantitate crescuta de estrogeni favorizeaza instalarea unui cancer în zona genitala la femei. Pe acelasi principiu ca si tigara, îti trebuie 20-30 de ani sa observi consecintele nefaste ale consumului de zahar alb.

NU CONSUMATI FAINA ALBA SAU, FACETI-O CAT MAI RAR!
A doua mare catastofa alimentara, care contine într-un procent foarte mare amidon (cu efecte similare ca si consumul de zahar alb) este faina alba.

EVITATI FRUCTELE SI LEGUMELE CARE ARATA FOARTE BINE SI, MAI ALES MEZELURILE! 
Sarurile nitrice care se folosesc pentru stimularea cresterii plantelor, fructelor si semintelor, avand nucleul nitro, stimuleaza atat talia plantelor, cat si greutatea fructelor, a rodului si a semintelor. "Celula canceroasa asa se si defineste, ca o crestere anarhica a celulelor unui organ. La ora actuala, exista doua surse periculoase de saruri nitrice în alimentatia omului: cea din pamant (în Europa se toarna circa 300.000.000 de tone de azotat în pamant, care este în parte fie preluat de plante, fie transportat de apele subterane si plimbat prin toata Europa si o parte ramane în sol) si cantitatea de circa 300 de mg de saruri nitrice pe care o gasim în kilogramul de mezeluri (60% este carne si restul sunt saruri nitrice). Dupa 10-20 de ani se atinge pragul în care un cancer se poate declansa.

INTERESATI-VA DACA LEGUMELE SI FRUCTELE AU FOST STROPITE CU INSECTICIDE!
Azotatii, nitratii si nitritii, folositi ca stimulenti pentru plante, au efecte atat asupra plantelor, cat si a omului. La plante le-a scazut drastic imunitatea, capacitatea lor de a se apara de daunatori. Asa au aparut peste 1000 de formule de insecticide. Acestea sunt remanente si raman în planta sau fruct si omul le consuma.

CITITI CU ATENTIE INGREDIENTELE PRODUSELOR CUMPARATE! E-urile sI ADITIVI ALIMENTARI sunt cancerigeni 
Aceste substante sunt adaugate în hrana numai si numai din motive organoleptice, sa aiba o culoare mai frumoasa, sa aiba un gust mai bun.
"Cert este ca, daca mergeti în magazinele din Romania si cumparati o bautura din aceea... asa neagra, dulce...o sa vedeti ca este conservata cu Benzoat de Sodiu.

Daca mergeti în Viena, Paris, Berlin acelasi produs este conservat cu Sorbat de Potasiu. Benzoatul de Sodiu este o substanta care este pusa pe lista neaga în toata Europa si America. Trebuie sa ne dea de gandit de ce corpul romanesc poate sa consume benzoat de sodiu si cel american nu", este exemplul cel mai concret pe care Pavel Chirila l-a dat la lansarea cartii.

Dieta anti-cancer a dr. Budwig

NU CONSUMATI ORGANISMELE MODIFICATE GENETIC
Pavel Chirila a atras atentia ca viteza cu care se înmulteste acest flagel mondial, cancerul, este uluitoare si omul nu face decat sa accelereze si mai mult prin stilul de viata. În urma cu 40 de ani, incidenta cancerului era pe locul 10 în patologia generala.În prezent, mortalitatea prin cancer a ajuns pe locul II, dupa bolile de inima si se prevede ca în zece ani va ajunge pe primul loc.

"Ultima mare fantezie a omului sunt organismele modificate genetic. Este o lupta crancena la ora actuala pentru a introduce în toate tarile din lume organisme modificate genetic. A fost o disputa anul trecut în Europa, iar cultivarea pe pamant European nu este permisa. Doar în Romania vedem pe marginea drumului culturi cu pancarte (vreo 500.000 de ha de pamant) si... spunem ca sunt pentru cercetare", este în opinia profesorului un alt exemplu care ar trebui sa ne îngrijoreze.

EVITATI TERAPIILE HORMONALE!
Abuzul de hormoni în tratamente si nu numai în tratamente creste riscul de cancer în sfera genitala a femeilor de doua ori si jumatate. Statisticile arata ca, în ultimii 20 de ani s-au consumat în lume peste 20,000 de tone de pilule contraceptive. si steriletul este o alta sursa oncogena, pentru ca elibereaza hormoni. Fertilizarea in vitro, este un alt mod în care în corp sunt introduse cantitati imense de hormoni pentru a se prinde sarcina.

ATENTIE LA PARABENII DIN ANTIPERSPIRANTE!
Parabenii din antiperspirante blocheaza transpiratia toxica care se întoarce în organism si favorizeaza instalarea unei tumori.

RELAXATI-VA! FACTORII PSIHICI POT DETERMINA APARITIA CANCERULUI!
Potrivit prof Paver Chirila, stresul poate determina aparitia cancerului, daca îndeplineste patru conditii: "Conditia numarul 1 este sa fie un stres foarte mare în viata psihica a bolnavului. A doua conditie este sa fie un stres care îl ia prin surprindere. A treia conditie este sa nu aiba pe cine sa se sprijine si, cea de-a patra conditie este sa realizeze ca nu are solutii sa iasa din acest stres. 
Daca se îndeplinesc toate aceste conditii, exista riscul de a aparea un cancer în urmatoarele 12 luni", a rezumat un factor oncogen care este prezentat pe larg si în cartea "Prevenirea cancerului".

Prof. dr. Pavel Chirila este doctor în stiinte medicale, profesor de Bioetica laica si crestina, medic primar medicina interna cu supraspecializare în fitoterapie si homeopatie. Este presedintele Asociatiei Romane a Medicilor Fitoterapeuti (ARMF), medic naturist si autor al mai multor lucrari în domeniu.

sursa:doctorulzilei.ro


nu fumati
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1243 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005312 (s)