News Flash:

Cele mai periculoase tipuri de proteine

8 Aprilie 2018
1033 Vizualizari | 0 Comentarii
Carnea procesata

Un aport corect de proteine este esential intr-o dieta sanatoasa. Este indicat, insa, sa ai mare grija la sursele de proteine pe care le incluzi in dieta zilnica, intrucat exista patru tipuri de proteine despre care nutritionistii sustin ca iti fac mai mult rau decat bine.

1. Carnea procesata

Fie ca este vorba despre bacon, carnati sau crenvursti, produsele care contin carne procesata contin mai putine proteine, insa sunt bogate in grasimi saturate si au un continut sporit de sodiu. Consumul de carne procesata duce la colesterol marit, tensiune si incurajeaza acumularea kilogramelor in plus. Unde mai pui ca multe dintre aceste produse contin nitrati sau nitriti, iar studiile arata o legatura intre aceste substante si numeroase tipuri de cancer.

2. Carnea rosie

Consumul de carne de vita, de porc sau de miel prezinta un risc major pentru sanatate. Desi este sursa principala de proteine pentru majoritatea populatiei, carnea rosie este bogata in grasimi saturate. Studiile arata o legatura intre consumul de carne rosie si un risc sporit de infarct si accident vascular cerebral.

3. Pudra proteica de slaba calitate

Ai obiceiul de a adauga pudra proteica atunci cand prepari un smoothie? Ai grija sa citesti lista de ingrediente intai, fiindca exista diferente majore intre diferitele tipuri de pudra proteica. Baza pudrei proteice poate proveni din zer, cazeina, carnea de vita, colagen, canepa, mazare sau orez. Insa unele tipuri de pudra proteica au un adaos de zahar, indulcitori artificial si conservanti, coloranti si arome. Alege o varianta in functie de dieta ta zilnica. Astfel, daca esti vegetarian, opteaza pentru o pudra pe baza de plante. Daca ai intoleranta la lactoza, ai face bine sa eviti pudra proteica pe baza de zer. Ideal este sa alegi un produs organic, care contine cat mai putine ingrediente, fara adaos de indulcitori sau conservanti.

4. Lactatele

Daca iti plac lactatele, ai putea cadea in capcana de a te baza pe acest tip de produse ca sursa principala de proteine. Daca vrei sa eviti acumularea kilogramelor in plus, insa, ai face bine sa echilibrezi consumul de lactate, fiindca vin la pachet cu un aport sporit de grasimi saturate. Kilogramele in plus sporesc riscul de aparitie a diabetului, cancerului si afectiunilor sistemului circulator.

sursa: feminis.ro


4 lactatele
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1249 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006835 (s)