News Flash:

Timisoara ar putea avea primul cimitir computerizat din tara

21 Iunie 2014
912 Vizualizari | 0 Comentarii

Viceprimarul Timisoarei, Traian Stoia, a elaborat o initiativa privind construirea in municipiu a unui cimitir computerizat, acesta urmand sa fie primul de acest fel din tara se va construi in Timisoara.

'O data cu construirea acestui cimitir se va construi si un sistem de date computerizat, o baza de date privind ocuparea locurilor, iar sistemul va asigura cresterea veniturilor primariei, clarificarea situatiei juridice a terenurilor si a parcelelor din incinta cimitirului, dar si urmarirea serviciilor desfasurate', a mentionat Stoia. 

El a atras atentia ca orasul are nevoie stringenta de un nou cimitir, dotat cu tehnologii de ultima ora. Vice-edilul a adaugat ca sunt necesare o serie de functiuni pentru satisfacerea serviciilor specifice: drumuri si cai de acces, loc de reculegere, magazin de profil, construire de capela, casa funerara, sala de priveghi, camere frigorifice, sediu administrativ, vestiare, birouri, magazii, grup sanitar.

'Serviciul Banca de Date Urbana si Cadastru si Biroul Terenuri trebuie sa confirme statutul terenului propus si aprobat prin PUG. Apoi, Directia Patrimoniu trebuie sa intocmeasca un proiect pentru realizarea noului cimitir municipal, dupa care va urma aprobarea in plenul Consiliului Local si licitatia', a declarat, vineri, viceprimarul Traian Stoia.

In Timisoara exista in momentul de fata sase cimitire, toate pline pana la refuz.

In ultimii ani, timisorenii au inceput sa se teama de zvonurile potrivit carora nu peste mult timp ar fi posibil ca toate cadavrele sa fie incinerate si doar urnele cu cenusa sa fie inhumate, pentru a se crea spatii de amenajare a mormintelor. AGERPRES

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1113 (s) | 22 queries | Mysql time :0.028968 (s)