News Flash:

Contract in participatie al CJ cu un investitor privat pentru dezvoltarea Muntelui Mic

20 Iunie 2014
1103 Vizualizari | 0 Comentarii
Consilierii judeteni din Caras-Severin au aprobat, joi, in sedinta ordinara, proiectul de hotarare privind contractul de asociere in participatie, intre Consiliul Judetean Caras-Severin si S.C. Nordica Turism SRL, avand ca obiect dezvoltarea activitatii pe Muntele Mic. 
In fapt, operatorul privat de turism solicita sprijinul autoritatii publice locale pentru finalizarea unei investitii pe Muntele Mic, ce consta in montarea instalatiei de transport pe cablu, instalatie pentru zapada artificiala, instalatie de iluminat nocturn pentru partia de schi si amenajarile pentru aceasta partie.
Costul total estimativ al acestor investitii este de circa 4,3 milioane euro, la care se adauga TVA, suportat integral de catre societatea privata. Astfel, societatea le-a solicitat consilierilor judeteni sprijinul pentru realizarea racordului electric din zona punctului de transformare existent pe Muntele Mic, pana in varful acestuia, la cota 1.800 metri, si pana la statia de plecare a telescaunului, la cota 1.400 metri altitudine. Totodata, societatea cere administratiei judetene efectuarea operatiunilor de deszapezire si intretinere a drumului de acces pe munte in perioada de iarna, precum si gasirea unei solutii juridice sustenabile, in vederea realizarii investitiei in parteneriat. 
'Ma bucur ca autoritatile fac eforturi pentru a sprijini o investitie serioasa pe Muntele Mic. Este un semn pozitiv ca se doreste dezvoltarea turismului in aceasta zona. Practic, noi nu dorim decat amenajarea parcarii si a drumului ce apartine Consiliului Judetean Caras-Severin, pentru care nu s-ar putea desfasura aceasta activitate, iar racordul electric ne-ar ajuta foarte mult, deoarece, o data functionand aceasta instalatie va aduce un plus de valoare, dar si incredere celor care doresc sa investeasca aici', a declarat Romeo Dunca, investitor privat. 
Consiliul Judetean Caras-Severin urmeaza sa realizeze, astfel, racordul electric, in valoare de 88.000 euro, va efectua operatiunile de deszapezire si intretinere la drum pe toata perioada de iarna, iar la iesirea drumului din padure in golul alpin, va fi amenajata o parcare pentru aproximativ 250 de autoturisme. Consiliul Judetean va suporta cheltuielile, in valoare de 10.000 euro, fara TVA, reprezentand combustibilul necesar lucrarilor de amenajare a acestei parcari. In total, Consiliul Judetean Caras-Severin va investi 98.000 euro, ceea ce reprezinta 2% din investitie. 
Contractul de asociere in participatie este pe o perioada de zece ani, cu posibilitatea prelungirii prin act aditional, in cazul in care termenul de amortizare a investitiei Consiliului Judetean nu e atins. 
'Continuam dezvoltarea Muntelui Mic, prin participarea Consiliului Judetean, care, contrar unor afirmatii facute de-a lungul timpului, de persoane neinitiate, a construit drumul de la Valiug la Slatina Timis, a construit drumul pe Muntele Mic, ceea ce inseamna dezvoltarea turistica a acelor zone. Asta face Consiliul Judetean! Nu cumpara hoteluri, dar dezvolta infrastructura in zonele turistice. Ori noi am facut acest lucru, atat pentru Muntele Semenic, cat si pentru Muntele Mic. Sunt drumurile aflate pe locurile trei si patru, ca altitudine, in Romania, dupa Transfagarasan si Transalpina, care sunt drumuri facute din fonduri guvernamentale, pe vremea lui Ceausescu, respectiv, in zilele noastre, in timp ce drumul pe Muntele Mic, la 1.800 metri altitudine, si cel care traverseaza masivul Semenic, la 1.400 metri altitudine, au fost facute din fonduri europene si judetene', a explicat presedintele CJ, Sorin Frunzaverde. AGERPRES
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1259 (s) | 33 queries | Mysql time :0.041056 (s)