News Flash:

NOUA ZONA de cautare a avionului Malaysia Airlines disparut in luna martie

20 Iunie 2014
1005 Vizualizari | 0 Comentarii
Cautarile avionului Boeing 777 al Malaysia Airlines, dat disparut la 8 martie, se vor indrepta intr-o zona situata mai la sud de Oceanul Indian, in urma unor noi analize ale datelor inregistrate prin satelit in legatura cu traseul aeronavei, au anuntat vineri autoritatile locale.
La reluarea operatiunilor submarine de cautare, prevazute pentru august, anchetatorii vor verifica o zona situata la 1.800 de kilometri de Perth, oras situat pe coasta vestica a Australiei.
Biroul australian pentru securitatea transporturilor, care conduce operatiunile de cautare, nu a precizat noua zona vizata, afirmand ca analizarea datelelor continua.
Potrivit cotidianului West Australian, care citeaza surse americane anonime, centrul australian care coordoneaza operatiunile de cautare va anunta in perioada urmatoare ca zona respectiva este situata la 800 de kilometri sud-vest de precedenta arie in care au fost desfasurate cautarile.
Zborul MH370, care asigura legatura intre Kuala Lumpur si Beijing, cu 239 de persoane la bord, si-a schimbat brusc traseul la o ora dupa decolare. Avionul a intrerupt, de asemenea, comunicarea cu turnul de control si a disparut fara urma.
Dupa trei luni de la disparitie, niciun fragment al avionului nu a fost gasit. Potrivit datelor inregistrate prin satelit, aparatul ar fi zburat spre sudul Oceanului Indian, iar ulterior s-ar fi prabusit, dupa ce a ramas fara carburant.
Cautarile s-au concentrat multa vreme intr-o zona din Ocean situata in apropiere de Perth, unde au fost detectate semnale acustice asemanatoare cu acelea emise de cutiile negre.
In pofida saptamanilor de cautari cu ajutorul unui robot submarin, nu a fost gasit nimic, iar anchetatorii pun la indoiala faptul ca aceste semnale ar fi provenit de la cutiile negre ale avionului. Mediafax.ro

oceanul indian biroul australian
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2022 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1462 (s) | 22 queries | Mysql time :0.034283 (s)