News Flash:

Timis: aproape 700 de elevi confirmati cu Covid-19 in ultimele zece zile. S-au facut testari din rezervele scolilor

20 Ianuarie 2022
365 Vizualizari | 0 Comentarii
elevi

Creste numarul elevilor depistati pozitiv cu Covid. In ultimele zece zile au fost inregistrati aproape 700. S-au facut testari si in aceasta saptamana in Timis, pana acum noua elevi iesind pozitiv la testarea PCR.
 
 
Conform Inspectoratului Scolar Judetean Timis, pana in momentul de fata, exista doar o unitate de invatamant trecuta in sistem online prin decizie CJSU, intrucat 50% din clase au cazuri Covid. Este vorba de Liceul Teoretic Baptist din Timisoara.

Tot in online sunt elevii de la Liceul „I.C.Bratianu”, dar si jumatate din clasele Colegiul Tehnic „Emanuil Ungureanu”, intrucat unitatile de invatamant sunt in reabilitare. Scoala Gimnaziala „Rudolf Walter” este si ea in online din cauza problemelor la termoficare. O situatie speciala se regaseste la Scoala Gimnaziala nr.30, unde exista cazuri de Covid-19 in randul cadrelor didactice, iar unele dintre clase au ore online din cauza lipsei de personal.

Pana acum, paturile destinate pacientilor Covid-19 nu sunt ocupate peste 75% in Timis, astfel incat scolile din judet sa treaca in online. Conform DSP, aceasta rata de ocupare era vineri de 35% la paturile ATI si 27,14% la cele non-ATI. In plus, Directiile de Sanatate Publica din tara posteaza in fiecare joi situatia procentuala pe site-urile oficiale. In functie de situatia raportata in fiecare joi se va decide scenariul de functionare a scolilor pentru urmatoarea saptamana.

Noi infectari in randul elevilor
In Timis, si in aceasta saptamana s-au facut testari din rezervele scolilor, iar unii parinti au cumparat ei teste de saliva. La testarea de luni, 17 ianuarie, noua elevi au iesit pozitiv la testarea PCR. S-au facut testari si marti, iar pentru sapte teste rapide pozitive se asteapta rezultatul PCR.

In ultimele zece zile, in Timis, 688 de elevi au iesit pozitivi la testarea PCR. Sunt si 189 de angajati in invatamant confirmati pozitiv in acest interval de timp/

In Timis sunt 8.138 de elevi vaccinati (fata de 7.800 cati erau la raportarea de miercurea trecuta, in 12 ianuarie). In randul personalului din unitatile de invatamant, procentul de vaccinare este de 73%.

Orele se vor suspenda pentru 10 zile la aparitia a trei cazuri confirmate pozitiv intr-o clasa. Toata scoala trece in sistem online, timp de 10 zile, cand cel putin jumatate din totalul de clase fac ore online din cauza cazurilor de Covid-19 din grupe. De prezenta fizica sunt scutiti si elevii care au boli cronice sau respiratorii.

Focarele de Covid-19 declarate de DSP Timis in scolile din Timis:

Liceul „Nikolaus Lenau” Timisoara – 25 de cazuri confirmate;
Liceul Baptist Timisoara – 10 cazuri confirmate;
Colegiul „Constantin Diaconovici-Loga” Timisoara – 20 de cazuri confirmate;
Scoala Nr.30 Timisoara – 38 de cazuri confirmate;
Colegiul Banatean Timisoara – 12 cazuri confirmate;
Scoala Gimnaziala Nr.27 Timisoara – 3 cazuri confirmate (doar elevi);
Spitalul „Dr. Karl Diel” Jimbolia – 5 cazuri confirmate.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1233 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004220 (s)