News Flash:

Piste de biciclete in partea de est a Timisoarei. Aproape 20.000 de euro pentru SF si expertiza tehnica

17 Ianuarie 2022
362 Vizualizari | 0 Comentarii
biciclete

Primaria Timisoara a incheiat un contract pentru realizarea Studiului de Fezabilitate aferent obiectivului de investitii „Amenajare piste de bicicleta sub Podul Dacilor si Podul Saguna”. Contractul prevede ca pistele si bucata de trotuar pentru pietoni sa fie de minimum 1,5 metri pe sens. Proiectantul are 60 de zile la dispozitie pentru a finaliza documentatia.
 
„Municipiul Timisoara are un bogat coridor pietonal si velo, de tip promenada, pe malul raului Bega. Acest spatiu a fost valorificat si redat cetatenilor, inclusiv prin piste de biciclete care sa-l strabata. Reteaua respectiva se intinde si in afara teritoriului Timisoarei, pana la granita cu Serbia.

Traseul pe care se vor amenaja noile piste de biciclete se afla in partea de est a municipiului, de la Podul Dacilor – situat intre strada Dacilor, respectiv Piata Badea Cartan – pana la Podul Saguna – situat intre Calea Dorobantilor si strada Andrei Saguna. Subtraversarea podurilor va fi destinata pietonilor si biciclistilor”, transmit reprezentantii PMT.

In baza contractului, vor fi prestate servicii de proiectare care cuprind:

elaborarea expertizei tehnice asupra podurilor;
elaborarea Studiului de Fezabilitate (inclusiv studiu topografic, studiu geotehnic, documentatii cadastrale, etc.) si a documentatiilor pentru obtinerea tuturor acordurilor si avizelor pentru Certificatul de Urbanism,
asistenta tehnica din partea proiectantului pe toata durata de derulare a procedurii de atribuire a contractului de proiectare si executie a lucrarilor.
„Contractul prevede ca pistele sa fie de minimum 1,5 metri pe sens si bucata de trotuar pentru pietoni, de asemenea, de minimum 1,5 metri, daca este posibil”, mai spun cei de la PMT.

Proiectantul care a castigat licitatia este POD PROIECT SRL, firma din Iasi, care a fost infiintata in 2002. Potrivit listafirme.ro, a avut o cifra de afaceri de 1.708. 209 de lei in 2020, un profit de -308.597 de lei, datorii de peste 400.000 de lei si zece angajati. Este aceeasi firma care a uitat la Podul Eroilor de trotuare si de piste de biciclete.

Va avea la dispozitie doua luni de la emiterea ordinului de incepere pentru a finaliza documentatia. Valoarea contractului este de 97.580 lei cu TVA, echivalentul a 19.740 de euro.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1125 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006239 (s)