News Flash:

Consiliul Judetean Timis reziliaza contractul cu constructorul care largeste drumul Dumbravita - A1. Licitatia va fi reluata

20 Ianuarie 2022
399 Vizualizari | 0 Comentarii
drum in lucru

CJ Timis a decis sa rezilieze contractul cu Tehnocer, firma care se ocupa de largirea si modernizarea drumului Dumbravita - A1. Rezilierea are legatura cu slaba mobilizare a constructorului pe teren, dar si cu falimentul societatii City Insurance, care trebuia sa garanteze polita de asigurare.
 
 
Santierul de extindere la patru benzi Dumbravita – Giarmata – A1 a ajuns la 28% din executie la finalul anului 2021. Consiliul Judetean Timis a luat in calcul o reziliere de contract, insa se punea problema pierderii finantarii prin Programul Operational Regional.

Institutia i-a mai dat totusi o sansa constructului, insa miercuri, 19 ianuarie 2022, a anuntat ca a trimis o notificare pentru rezilierea contractului. Constructorul nu putea onora contractul cu garantia de executie, care trebuia sa fie emisa de City Insurance, societate aflata in faliment. CJ Timis va face o expertiza pe teren si va lansa o noua licitatie.

„In data de 26 noiembrie 2021, CJ Timis a notificat constructorul ca are la dispozitie 30 de zile sa faca dovada noii Garantii de Buna Executie, iar acesta nu s-a conformat deoarece nicio institutie de profil nu si-a asumat emiterea unui instrument de garantare care sa corespunda cerintelor. In absenta unei Garantii de Buna Executie, Consiliul Judetean Timis nu ar fi putut face nicio plata catre constructor, iar de-a lungul anului 2021, CJT a constatat ca activitatea acestuia este strans dependenta de fluxul numerar venit din partea beneficiarului. Relatiile contractuale dintre CJ Timis si constructor vor inceta la data de 3 februarie 2022, la 15 zile de la notificarea de reziliere. In continuare, CJ Timis va demara o achizitie pentru servicii de expertizare, care sa investigheze si confirme stadiul si calitatea executiei de pana acum, pentru a stabili status-quo de unde va prelua constructorul care va finaliza lucrarile. Daca pregatirile vor decurge conform asteptarilor, la sfarsitul lunii iunie 2022, santierul ar putea avea un constructor nou”, transmit reprezentantii institutiei.

CJ Timis nu stie nici unde se situeaza cu santierul, intrucat constructorul a refuzat sa actualizeze graficul de lucrari. Conform institutiei, Tehnocer a fost penalizata cu 4.000/zi de-a lungul ultimelor luni.

Pana acum, pe patru benzi pe santier se circula intre benzinaria Socar si Centura Timisoarei. Pe segmentul intrare in Dumbravita – Giarmata nu au inceput inca lucrarile din cauza unui blocaj privind transportul in comun.

CJ Timis a semnat inca din martie 2018 contractul pentru „Modernizare DJ 691: largirea la patru benzi a sectorului km 2+725 (sens giratoriu) – Centura Timisoara si Centura Timisoara – Autostrada A1 (km 12+975)”. Valoarea lucrarilor este de 80,34 milioane de lei, dintre care 66,48 de milioane de lei sunt bani europeni. Proiectul este desfasurat in parteneriat de Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara si Primaria Dumbravita.

Soseaua care leaga Timisoara de autostrada, prin Dumbravita si Giarmata, va avea in cele din urma patru benzi de circulatie. Santierul a fost deschis in anul 2020, de societatea SC Tehnocer SRL. Termenul final de executie ramane finalul anului 2022.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1143 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005390 (s)