News Flash:

Cu animalele de companie în transportul în comun

Timișorenii vor putea circula cu animalele de companie în autobuz sau tramvai dacă plătesc bilet și pentru ele

29 Martie 2023
208 Vizualizari | 0 Comentarii


Animalele de companie precum câini, pisici, iepuri, hamsteri, papagali și porcușori de Guineea pot folosi tramvaiele, troleibuzele și autobuzele doar dacă proprietarul animalului cumpără bilet.

Primăria Municipiului Timișoara reglementează transportul persoanelor cu animale de companie în mijloacele de transport în comun din oraș; animalele de companie sunt admise în vehiculele STPT doar dacă îndeplinesc condițiile prevăzute în reglementările locale. Astfel, câinii de talie medie și mare pot călători în mijloacele de transport în comun în lesă, zgardă sau ham și cu botniță, în timp ce câinii de talie mică trebuie ținuți în lesă, zgardă sau ham, în brațe sau într-o cușcă sau geantă de transport. Pisicile și alte animale de talie mică pot fi transportate în mijloacele de transport în comun într-o cușcă sau într-o geantă de transport.

“O persoană poate fi însoţită de maxim un animal de companie de talie medie sau mare, iar în cazul animalelor de talie mică, în funcţie de capacitatea permisă de cuşcă/geantă de transport şi cu respectarea cerinţelor etologice în funcţie de specie/rasă. Animalul trebuie să fie îngrijit, socializat, iar proprietarul să aibă asupra sa carnetul de sănătate care să ateste efectuarea acţiunilor sanitar-veterinare, deparazitări şi vaccinări la zi, avizat de către medicul veterinar currant, precum şi identificarea şi înregistrarea în sistemul naţional RECS, pentru câini”, se precizează într-un comunicat al administrației timișorene.

Autoritățile le recomandă timișorenilor care vor să călătorească cu animalele de companie să aleagă locurile cele mai libere din mijloacele de transport în comun, să evite orele de vârf și traficul aglomerat și să lase loc la o distanță minimă de un metru față de alte persoane.

Șoferii sau administratorii mijloacelor de transport în comun au dreptul de a cere însoțitorilor de animale să părăsească mijlocul de transport dacă aceștia nu respectă prevederile de mai sus.
Reprezentanții primăriei nu au menționat în baza cărei legi, reglementări sau hotărâri de consiliu local sunt dispuse aceste măsuri. Totuși, ele sunt în vigoare de doi ani, în baza unei hotărâri a Consiliului Local Timișoara din mai 2021.

De asemenea, municipalitatea nu precizează nici costul călătoriei animalului de companie și nici valoarea amenzii aplicate în cazul în care proprietarul nu achiziționează sau compostează biletul.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1139 (s) | 32 queries | Mysql time :0.004851 (s)