News Flash:

O româncă de succes

Iulia Motoc, născută în orașul de pe Bega, a câștigat selecția pentru candidatura României la Curtea Penală Internațională

29 Martie 2023
125 Vizualizari | 0 Comentarii

Din decembrie 2013, este judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, unde mandatul său se apropie de sfârșit.

Iulia Motoc a anunțat marți seară, pe contul său de Facebook, că a fost selectată să-și depună candidatura la Curtea Penală Internațională.

„Onorată să anunț că am câștigat selecţia pentru candidatura României la Curtea Penală Internațională. Sper să reprezint cu onoare şi succes România. Justitia penală internaţională este în centrul lumii contemporane, a tragediei contingente a războiului, acum atât de aproape de noi”, a precizat Iulia Motoc.

Potrivit Wikipedia, Iulia Motoc s-a născut la 20 august 1967 la Timișoara și este expert în drept internațional și profesor la Universitatea din București. Fost comisar pentru drepturile omului, ea a fost judecător la Curtea Constituțională a României înainte de a-și începe activitatea la CEDO.

Iulia Motoc este raportor special al ONU pentru Republica Democrată Congo, președinte al mai multor agenții internaționale specializate și vicepreședinte al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului În august 2021, a fost aleasă membru al Institutului de Drept Internațional.
În octombrie 2013, a fost aleasă membru al Curții Europene a Drepturilor Omului; la 18 decembrie 2013, a depus jurământul și a fost numită oficial în funcția de judecător; la 28 martie 2023, a fost propusă de guvernul român pentru funcția de judecător la Curtea Penală Internațională; la 28 martie 2023, a fost numită în funcția de judecător la Curtea Penală Internațională.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2023 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1278 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005415 (s)