News Flash:

O româncă de succes

Iulia Motoc, născută în orașul de pe Bega, a câștigat selecția pentru candidatura României la Curtea Penală Internațională

29 Martie 2023
245 Vizualizari | 0 Comentarii

Din decembrie 2013, este judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) de la Strasbourg, unde mandatul său se apropie de sfârÈ™it.

Iulia Motoc a anunțat marți seară, pe contul său de Facebook, că a fost selectată să-și depună candidatura la Curtea Penală Internațională.

„Onorată să anunÈ› că am câÈ™tigat selecÅ£ia pentru candidatura României la Curtea Penală InternaÈ›ională. Sper să reprezint cu onoare ÅŸi succes România. Justitia penală internaÅ£ională este în centrul lumii contemporane, a tragediei contingente a războiului, acum atât de aproape de noi”, a precizat Iulia Motoc.

Potrivit Wikipedia, Iulia Motoc s-a născut la 20 august 1967 la TimiÈ™oara È™i este expert în drept internaÈ›ional È™i profesor la Universitatea din BucureÈ™ti. Fost comisar pentru drepturile omului, ea a fost judecător la Curtea ConstituÈ›ională a României înainte de a-È™i începe activitatea la CEDO.

Iulia Motoc este raportor special al ONU pentru Republica Democrată Congo, preÈ™edinte al mai multor agenÈ›ii internaÈ›ionale specializate È™i vicepreÈ™edinte al Comitetului ONU pentru Drepturile Omului În august 2021, a fost aleasă membru al Institutului de Drept InternaÈ›ional.
În octombrie 2013, a fost aleasă membru al CurÈ›ii Europene a Drepturilor Omului; la 18 decembrie 2013, a depus jurământul È™i a fost numită oficial în funcÈ›ia de judecător; la 28 martie 2023, a fost propusă de guvernul român pentru funcÈ›ia de judecător la Curtea Penală InternaÈ›ională; la 28 martie 2023, a fost numită în funcÈ›ia de judecător la Curtea Penală InternaÈ›ională.

 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1178 (s) | 32 queries | Mysql time :0.005725 (s)