News Flash:

Licitația la proiectul Pădurea Verde – pădure trebuie oprită

Viceprimarul Cosmin Tabără spune că licitația la Pădurea Verde nu e pornită corect

28 Martie 2023
211 Vizualizari | 0 Comentarii

Viceprimarul Cosmin Tabără a cerut oprirea licitației pentru proiectarea amenajării Pădurii Verzi, după ce instituția la care lucrează a anunțat lansarea acesteia. Oficialul a declarat că există probleme cu parcelarea pădurii, precum și faptul că nu s-au organizat dezbateri sau consultări pe această temă și că nu s-au parcurs toate etapele necesare înaintea lansării licitației.

Cu aproape o zi după anunțul municipalității, viceprimarul a aflat din presă despre lansarea licitației. Acest lucru arată multe despre situația actuală din primărie și modul în care se comunică, mai ales că Tabără a fost cel care s-a ocupat de acest subiect și a mers la București pentru a-l debloca.

”Readuc în discuție proiectul Pădurea Verde – pădure parc în Timișoara. Nu aș fi făcut-o dacă nu observam că ne dăm singuri cu „cazmaua-n picior”. Am aflat din presă că Primăria Timișoara a scos la licitație serviciile de proiectare și asistență tehică din partea proiectantului, Studiu de Fezabilitate și Proiect Tehnic, pentru amenajarea acestui important spațiu de recreere”, a zis Tabără.

Viceprimarul afirmă că licitația nu a fost inițiată corect și face un apel imperativ pentru a se opri această procedură.

”6 luni am așteptat soluții și nu s-a făcut nimic concret, iar acum se pornește o licitație pe repede înainte, fără dezbatere, fără consultări, fără etapele premergătoare necesare! Urgența este să se rezolve liniile parcelare pentru a fi incluse în proiect! Apoi trebuie reglementată situația grădinii zoologice. Nu putem trece cu vederea atât de simplu acest lucru. Solicit public retragerea de la licitație a acestui caiet de sarcini până la reglementarea situației liniilor parcelare și a grădinii zoologice, dezbaterea publică a proiectului și a temei de proiectare, realizarea unui studiu de impact asupra biodiversității, și inclusiv implicarea localităților limitrofe, chiar dacă în CF noi suntem proprietarii Pădurii”, a zis anunțat Tabără.

El mai precizează că a propus soluții diferite, care au rezultat din discuții cu specialiștii, dar care nu au fost luate în considerare.

”Am mai spus care sunt soluțiile și ce trebuie făcut. Și am făcut-o în urma unor consultări avute cu specialiști de la Ministerul Mediului și Pădurilor, de la Romsilva, Direcția Silvică, Agenția pentru Mediu, Garda de Mediu, Garda Forestieră, colegii de la Mediu din PMT, Academia Română, prin academician Ioan Păun Otiman, Universitatea de Științe ale Vieții. Dacă tot facem acest proiect, militez să-l facem bine de la început până la capăt!”, a conchis oficialul.


 

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1144 (s) | 43 queries | Mysql time :0.007518 (s)