News Flash:

Steaua a castigat Cupa Ligii, invingand Chiajna dupa prelungiri

18 Iulie 2016
976 Vizualizari | 0 Comentarii
steaua cupa ligii2
Steaua Bucuresti a castigat Cupa Ligii la fotbal, dupa ce a invins-o pe Concordia Chiajna cu scorul de 2-1 (0-0, 1-1), la finalul prelungirilor, duminica seara, pe Arena Nationala din Capitala.
Steaua s-a impus greu, prin golurile marcate de Marko Momcilovic (60), Jugurtha Hamroun (111 — penalty), respectiv Marius Pena (88).
''Ros-albastrii'' au cucerit trofeul pentru a doua oara consecutiv, dupa 3-0 cu Pandurii in finala de anul trecut.
Meciul a fost plictisitor, fara ritm, in prima sa parte, ocaziile de gol lipsind aproape cu desavarsire in prima jumatate de ora. Achim a avut primele actiuni notabile ale Stelei, dar a tras pe langa poarta (17), iar apoi a ratat preluarea in careu, in pozitie de finalizare (29).
O situatie buna a avut Enache (30), patrundere si sut in plasa laterala, pentru ca pe finalul primei reprize jocul sa se mai anime si ambele formatii sap isi creeze oportunitati. Stanciu a tras din afara careului, dar pe centrul portii (40), apoi Concordia a replicat prin Cristescu, insa tentativa sa de lob s-a dus peste poarta (43). Ilfovenii au ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, in min. 44, cand Feussi a centrat de pe dreapta, iar Cristescu a trimis mingea in transversala cu capul, iar apoi a fost busculat in careu de Tamas, fara ca arbitrul sa dicteze penalty.
Steaua a avut ultima ocazie a primei reprize, in min. 45, cand Momcilovic a patruns in careu si a centrat periculos in fasa portii, dar apararea Concordiei a reusit sa respinga.
Aspectul jocului nu s-a schimbat nici dupa pauza, insa Steaua a reusit sa deschida scorul in minutul 60, in urma unei faze fixe: Hamroun a centrat de pe dreapta, Golubovic a reluat spre poarta cu capul, Balgradean a respins, iar Momcilovic a reluat in plasa.
Concordia a mai avut o mare ocazie, prin acelasi Cristescu (75), dar acesta a tras pe langa poarta. Steaua putea transa disputa, dar sutul din intoarcere al lui Golubovic a lovit bara unui Balgradean surprins (76). Stanciu a avut si el o situatie buna, dar sutul sau a trecut peste poarta (78).
Concordia a reusit egalarea in minutul 88, cand Melinte a centrat excelent de pe dreapta, iar Pena a reluat cu capul de langa Tosca. 
Steaua a intrat mai bine in prelungiri, cu un sut al lui Tamas (91), din lovitura libera, peste poarta, si o reluare din vole a lui Enache, telefonata, in bratele lui Balgradean (93). Pena a fost din nou periculos (97), dar sutul sau a trecut putin peste transversala. Popa (105) a irosit un contraatac bun al Stelei, cu un sut peste poarta.
Steaua a marcat al doilea gol in minutul 111, prin Jugurtha Hamroun, dintr-un penalty acordat destul de usor de Muniru Sulley, intr-un duel cu Serediuc. Aganovic a ratat golul al treilea al Stelei in ultimele minute ale finalei (120+1), sutand peste poarta din pozitie ideala.
Steaua a cucerit singurul sau trofeu pentru sezonul trecut, dupa un meci modest, in fata unei echipe care a trecut cu bine peste momentele de tensiune cu care s-a confruntat in Turcia, revenind sambata seara in tara.
Competitia a fost dotata cu premii totale de un milion de euro, castigatoarea primind 400.000.
Meciul a fost precedat de intonarea imnului national, de catre solistul Iordache Basalic.
Steaua a evoluat in premiera in echipamentul dedicat implinirii a 30 de ani de la castigarea Cupei Campionilor Europeni si pe care intentioneaza sa il foloseasca la toate meciurile de pe teren propriu din acest sezon, in semn de respect pentru performanta obtinuta in 1986.
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1198 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006219 (s)