News Flash:

Soldati ca in Primul Razboi Mondial, arme cu tevi indreptate spre pamant de 1 Decembrie, la Timisoara

30 Noiembrie 2021
340 Vizualizari | 0 Comentarii
1 Decembrie

De 1 Decembrie, cei de la Asociatia Eugeniu de Savoya ii vor onora pe cei cazuti la datorie. La Timisoara veti putea vedea soldati echipati ca in Primul Razboi Mondial. Armele vor avea tevile indreptate spre pamant, in timp ce se va trage o salva de tun pentru toti eroii romani.
 
„Prin uniformele armatei romane din Primul Razboi Mondial pe care le purtam cu mandrie, incercam dupa puterile noastre, sa onoram pe cei cazuti la datorie fata de pamantul tarii noastre, soldati, ofiteri, generali, surori de caritate, care au facut ca noi cei care am urmat in timp sa fim mandrii de faptele lor de arme”, spun cei de la Asociatia Eugeniu de Savoya pe Facebook.

De la ora 14:30, in Timisoara vor depune o coroana de flori la mormintele soldatilor romani din Cimitirul Eroilor, cazuti in prima conflagratie mondiala. Se vor aprinde candele, iar o trompeta va interpreta „Il Silenzio” (Linistea). In semn de omagiu, armele vor avea tevile indreptate spre pamant, in timp va fi trasa o salva pentru toti eroii romani.

Cei de la asociatie vor participa si la manifestarile organizate cu prilejul deschiderii targului de iarna de la Sacalaz si a Zilei Nationale. Se vor afla de la ora 13 in centrul localitatii.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1240 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006340 (s)