News Flash:

Sfaturi practice despre cum sa obtii recolte sanatoase si bogate de cartofi

31 Martie 2021
472 Vizualizari | 0 Comentarii
erbicid cartofi

Ai decis ca anul acesta sa iti cultivi singur cartofii? Informeaza-te inainte de a incepe sa lucrezi in acest sens, iar astfel vei reusi sa obtii recolte sanatoase si bogate. De exemplu, trebuie sa stii care sunt ustensilele de care ai nevoie, cum sa plantezi cartofii si cu ce tipuri de substante ii poti proteja de buruienile daunatoare.

Mai mult, alege sa investestiintr-un erbicid cartofi de calitate, care sa iti protejeze cultura si aplica pesticidul in functie de instructiunile de pe ambalaj!

De ce sa folosesti un erbicid cartofi?

Indiferent cat de mult ai grija de pamantul pe care ilfolosesti pentru cultivarea cartofilor, daca nu aplici peste el un erbicid de calitate, buruienile vor continua sa creasca si sa afecteze plantele pe care vrei sa le cresti. Neindepartate la timp, buruienilor iau din nutrientii de care au nevoie cartofii, dar si din cantitatea de apa, motiv pentru care trebuie sa acorzi o atentie deosebita acestui aspect.

Cand este recomandat sa aplici erbicidul?

Erbicidele pentru cartofi sunt diferite cand vine vorba despre momentul in care le poti aplica. De exemplu, trebuie sa ai in vedere ca le potifolosi:

·         preemergent – inainte ca plantele sa rasara. Este cea mai buna varianta, pe care o ai la dispozitie pentru a tine buruienile la distanta, intrucat acorzi pesticidelor posibilitatea de a actiona din timp asupra factorilor daunatori;

·         atunci cand cartofii incep sa rasara–ai grija sa fii atent la modul in care se dezvolta cultura ta, pentru a sticand sa aplici erbicidul;

·         postemergent timpuriu - ideal este sa folosesti erbicidele inainte ca plantele sa depaseasca 5 centimetri inaltime, intrucat cartofii nu sunt inca bine dezvoltati, iar buruienile din jurul lor sunt eliminate eficient;

Alege sa folosesti sisteme de irigatii moderne

O data ce ai rezolva problema buruienilor, potiincepe sa te gandesti si la felul in care asiguri cartofilor necesarul de apa. Indicat este sa nu contezi pe conditiile climatice, avand in vedere ca in ultimii aniverile au fost cu precadere secetoase, si sa investestiintr-un sistem de irigat de calitate, pe care sa ilpoti seta sa porneasca automat la anumite ore. Poti opta intre sistemele de irigat prin picurare, sistemele de suprafata si sistemele prin tunuri si aspersoare, in functie de cat de generoasa este suprafata pe care plantezi cartofi. Astfel, reduci considerabil din timpul petrecut pe camp si ai certitudinea ca plantele tale au mereu suficienta apa pentru a se dezvolta frumos.

Ai grija la cat de des pui cuiburile de cartofi

In medie, un cuib de cartofi are nevoie de aproximativ 40 de centimetri pentru a se dezvolta armonios. De aceea, este bine ca in momentul in care plantezi cartofii sa tii cont de acest detaliu. Mai mult, ulterior iti va fi foarte usor sa te ocupi de scoaterea cartofilor atunci cand sunt gata pentru recoltare, pentru ca vei avea suficient spatiu de manevra.

Cum iti dai seama de momentul in care poti scoate cartofii?

Pentru a vedea cum se dezvolta cultura ta, din cand in cand trebuie sa verifici cum se prezinta cuiburile de cartofi. Asta inseamna ca trebuie sa sapi putin in pamant, sa scoticativa cartofi, iar atunci cand au marimea potrivita sunt gata pentru a fi recoltati!

 

 

 

 


preemergent postemergent timpuriu
Distribuie:  

Din aceeasi categorie

Comentarii (0)

Introduceti comentariul dumneavoastra

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1185 (s) | 43 queries | Mysql time :0.006165 (s)