News Flash:

TOP sfaturi: Cum sa alegeti scaunele de birou rezistente XXL ideale?

21 Martie 2021
599 Vizualizari | 0 Comentarii
edepo cluj

Se pare că epoca lucrului de acasă este în expansiune constantă și, dacă ar fi fost să vorbim despre acest subiect acum un an și jumătate, cu siguranță nu am fi crezut că se va ajunge aici într-un timp atât de scurt.

Oricine deține acasă un birou și un scaun de birou, însă nu oricine știe cum să își aleagă scaunul de birou ideal. Deși există multe tipuri de scaune de birou practice și confortabile, astăzi ne vom axa pe scaunele de birou rezistente XXL.

Există o multitudine de avantaje ale muncii de acasă. Nu se pierde timp în trafic, nu mai este necesar timpul de pregătire de dinainte de a merge la job și, încă un avantaj major, poți ține un ochi pe cei mici. Întrebarea este: confortul casei tale este potrivit pentru a-ți oferi confortul unui birou?

Nu sunt foarte multe persoane care investesc conștient bani în scaunele potrivite pentru birou în propriul domiciliu. Suntem obișnuiti cu un scaun ergonomic clasic, pentru că suntem obișnuiți să nu petrecem extrem de mult timp așezați pe el. Acum, însă, a devenit extrem de important să ne documentam bine în ceea ce privește scaunele de birou pe care le achiziționăm pentru locuința noastră, pentru că un job de acasă presupune, în medie, să fim opt ore pe zi așezați în același loc.

Așadar, când alegeți un scaun de birou, trebuie avute în vedere atât persoana care îl va ocupa majoritatea timpului, necesitățile sale, problemele sale de sănătate, cât și prevenirea eventualelor probleme care pot apărea la persoanele ce petrec mult timp așezate.

Caracteristici importante în vederea alegerii scaunului de birou rezistent XXL

Specialiștii vorbesc despre trei caracteristici foarte importante în ceea ce privește scaunele de birou rezistente XXL. În cele ce urmează, vom realiza osuccintă descriere a lor, pentru a vă ajuta în alegerea scaunului ideal pentru dumneavoastră.

1.      Dimensiunea șezutului

Este foarte important ca atunci când alegem un scaun de birou să se țină cont dedimensiunea șezutului. Indiferent dacă scaunul va fi ulterior utilizat de un copil sau de un adult, un șezut lat înseamnă susținere mai mare, suport mai bun al greutății și confort sporit. Dacă sezutul este calitativ, construit din produse calitative și cu o expectanță a duratei de rezistență ridicată, atunci și experiența personală cu acest scaun va fi calitativă.

2.      Înălțimea spătarului

De asemenea, este foarte important să se țină cont în procesul de alegerea scaunului deînalțimea spătarului. Acest aspect nu este atât de relevant pentru persoanele mai scunde, cât este pentru persoanele înalte. Asigurarea unei posturi corecte a spatelui este extrem de importantă indiferent că alegem să lucrăm de acasă sau de la birou. Spatele și posturile corecte ale coloanei poartă un rol vital în orice activitate întreținută pe parcursul vieții, de aceea este absolut necesar să avem grijă de postură. Dacă mușchii spatelui sau vertebrele se deteriorează din cauza unei poziții incorecte, acest lucru va fi o piedică majoră în orice activitate dorim să întreprindem, motiv pentru care insistăm în importanța unui spătar adecvat atât pentru cei scunzi, cât și pentru cei înalți.

3.      Setul de ajustări disponibile

O altă caracteristică extrem de importantă pe care trebuie să o dețină un scaun de birou rezistent XXL este setul de ajustări din dotare. Din nou, insistămasupra importanței poziției corpului în timpul lucrului la birou: cu cât scaunul se ajustează mai ușor și într-o gamă mai largă, cu atât vă va ajuta pe dumneavoastră mai mult în timp pentru a evita problemele de sănătate.

·         Ajustările înălțimii

Așa cum am menționat mai sus, suntem cu toții diferiți. Unii suntem mai scunzi, alții mai înalți. De aceea este foarte important să avem grijă la flexibilitatea scaunului în ceea ce privește ajustările înălțimii. Și poziția picioarelor este foarte importantă în relația acesteia cu poziția spatelui. Cum puteți verifica dacă modelul ales de scaun de birou este la înălțimea ideală pentru dumneavoastră? Dacă vă poziționați în picioare în fața scaunului, șezutul acestuia trebuie să fie la aceeași înălțime cu genunchii dumneavoastră și, foarte important, chiar dacă se află la înălțimea corespunzătoare, trebuie să aibă loc să mai fie ajustat în caz că va fi folosit și de alți membri ai familiei.

·         Ajustările șezutului

Ajustările șezutului sunt și ele foarte importante. Poziția ideală a zonei lombare atunci când suntem așezați este ca partea superioară a piciorului, și anume coapsele, să fie înclinate spre podea într-un unghi de aproximativ 20-30 de grade. Această poziție ajută atât mușchii coapselor să fie relaxați, cât și mușchii coloanei și ai zonei lombare.

·         Ajustările spătarului

De asemenea, ajustările disponibile pentru spătar sunt și ele extrem de importante. Dacă mai sus am explicat importanța dimensiunii spătarului, care se aplică în majoritatea cazurilor la scaunele ergonomice simple, la scaunele de birou XXL, care de obicei au spătarul supradimensionat, este important în special unghiul de reglare al acestuia. Aceste ajustări sunt simple și sunt menite să seteze lungimea coapsei și adâncimea șezutului, ceea ce este important în momentul în care persoane de diferite dimensiuni și înălțimi utilizează același scaun. În momentul în care dumneavoastră sunteți unicul utilizator, acest aspect pierde din importanță, deoarece odată făcute setările, simplitatea în modificarea lor nu mai este vitală.

Cu toateacestea, capacitatea de ajustare a înclinării spătarului de la complet drept la un grad mare de recline este și ea destul de importantă, dar doar dacă intenționați să utilizați o poziție înclinată a spătarului. Setările ideale ar fi să se incline cu ușurintă până la un unghi de 135 de grade.

Rămânând la setările spătarului, vom observa că majoritatea scaunelor ergonomice vin cu un spătar simplu, ușor curbat pentru susținerea spatelui. Deși în majoritatea cazurilor aceste spătare sunt, într-adevăr, confortabile și ușor de manevrat, un aspect important și foarte des întâlnit la scaunele de birou rezistente XXL este echiparea spătarului cu pernuțe suplimentare de burete. Aceste pernuțe despre care vorbim nu se referă la accesorii aparte de spătarul propriu-zis, ele sunt deja incorporate în spătar și au rolul de a susține mușchii spatelui pe tot parcursul zilei, deoarece mușchii spatelui nu sunt capabili să mențină o poziție corectă atât de mult timp.

Cu riscul de a ne repeta, insistăm pe această poziție corectă a coloanei și cel mai simplu mod de a ne da seama care este scaunul potrivit pentru fiecare dintre noi este ca atunci când suntem așezați pe scaunul în cauză, să ne asigurăm că spatele este curbat în două direcții diferite. Oricât de bizar ar suna, în cele ce urmează vom explica de ce este atât de importantă această poziție și, astfel, vom înțelege de ce pernițele extra situate pe spătarul scaunului de birou XXL sunt atât de importante.

Această aparent bizară poziție poartă numele de Poziția Lordotică. Este cea mai bună poziție pentru zona lombară, zona toracică și pentru gât și este cea mai recomandată poziție pentru persoanele care petrec mult timp așezate. Așadar, cum am menționat deja, această postură este definită prin cele două curburi: zona lombară se curbează într-o direcție, iar zona toracică se curbează în direcție opusă. Practic, în această postură, coloana vertebrală formează un mic S. Această postură are avantaje multiple, cum ar fi faptul că reduce stresul pe vertebrele din zona lombară, menține centrul de greutate pe pelvis, acesta fiind locul ideal pentru menținerea centrului de greutate în poziție așezată, reduce stresul mușchilor spatelui și menține gâtul într-o poziție dreaptă. Un spătar normal, simplu, nu are la fel de multe beneficii ca spătarele scaunelor de birou rezistente XXL, tocmai pentru că toate aceste beneficii se datorează acelui plus de burete care se întâlnește în spătarele supradimensionate.

Așadar, acestea fiind spuse, sperăm că am reușit să facilităm pentru dumneavoastră procesul de alegere al scaunelor de birou rezistente XXL și sperăm că am reușit să facem mai ușor de înțeles care sunt aspectele esențiale de avut în vedere atunci când doriți să învestiți în sănătate și confort în timpul muncii de acasă.

Distribuie:  

Din aceeasi categorie

© 2024 - BZT.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1290 (s) | 32 queries | Mysql time :0.006175 (s)